Česnekovo-sýrová pomazánka Habunda s bagetkou
Recept ještě nebyl hodnocenDo větší mísy nastrouháme nejdříve tvrdý sýr, přidáme tavený sýr, přidáme margarín, sůl, pepř a česnek.Všechno řádně promícháme vidličkou.Mažeme nejlépe na francouzskou …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do větší mísy nastrouháme nejdříve tvrdý sýr, přidáme tavený sýr, přidáme margarín, sůl, pepř a česnek.Všechno řádně promícháme vidličkou.Mažeme nejlépe na francouzskou …
Suroviny na 1. těsto necháme pekárnou umíchat a pak, v zavřené, jej necháme asi 40 minut kynout. Poté přidáme zbytek surovin a necháme pekárnu vypracovat a vykynout…
Tuk, cukor a šťavu dobre vymiešame, vmiešame vajcia, múku s práškom a vodu a dobre vymiešame. Primiešame klinček (hřebíček) a škoricu, mandle, strúhanú kôru, rum a…
Máslo rozehřejte v mikrovlnce a poté je nechte vychladnout. Z vody, mléka, mouky a prášku do pečiva připravte hladké těsto. Přilijte rozehřáté máslo. Rozehřejte…
Tvarůžky pomeleme s vejci a vymícháme nebo vyšleháme s margarínem, cibulkou a hořčicí. Upravíme do libovolného tvaru a ozdobíme dílky rajčat a zelenou natí. Mažeme na…
Z části mouky, vody a přidáním cukru a droždí vyrobíme kvásek. Po vykynutí přidáme ostatní suroviny a vymísíme středně tuhé elastické těsto. Necháme 1,5 hodiny…
Z mouky, droždí, vejce, soli, pepře a mléka vypracujeme těsto. Asi po 30 min. přidáme posekané škvarky smíchané s margarinem, třikrát rozválíme a přeložíme jako listove…
V mise vymiešame vajce so zmäknutým margarínom, mliekom a medom do hladka. Postupne pridávame múku, cukor, soda bicarbonu, spracujeme na cesto, ktoré dáme odpočinúť na…
Spracujeme cukr, vanilkový cukr, margarín a vejce. Přidáme mouku a vypracujeme hladké těsto.
Do hlubší mísy odměříme sypké suroviny a lehce je promícháme. Přidáme tekutiny a elektrickým šlehačem nebo metličkou umícháme ne příliš řídké těsto. Rozetřeme jej na…
Tvrdý sýr nastrouháme na jemno a pak přidáme všechny přisady, dobře promícháme a je hotovo.
Odpalované těsto je oblíbené pro přípravu sladkých věnečků a větrníků. Avšak toto těsto je univerzální a lze jej tedy použít i na slané chuťovky. Zároveň z tohoto těsta…
V míse smíchejte mouku, curk moučka a spetku soli a do této směsi nakrájejte ztuhlý margarín. Vidličkou, rukou či tímto speciálním nástrojem (pastry cutter - u nás má…
Všetko spracujeme, najprv to ide ťažko, ale od rúk margarín zmäkne, mlieko pridávame opatrne, čokoládu až ku koncu. Cesto je lepkavé.Mokrými rukami formujeme guličky,…
Dobře našlehat margarín s cukrem, vejci a medem. Postavit na mírný oheň a opatrně zahřívat. Přidat sodu a tolik mouky, aby vzniklo vláčné, ne moc tuhé těsto. Rozdělit…
Promícháme mouku s cukrem, práškem do pečiva, kakaem, perníkovým kořením, skořicí a xanthanem. Přidáme olej, citronovou kůru, přesnídávku a vodu a vyšleháme šlehačem.…
Příprava kvásku (omládku) dle základního postupu. Briošky vyrábíme ze středně tuhého těsta jako na vánočky. Těsto má být dobře vyzrálé, aby se briošky dobře formovaly a…
Z prísad na cesto vypracujeme v miske hladke cesto, ktoré necháme stáť v chladničke cca 30 minút. Medzitým si očistíme papriku, narežeme na 1/4, uložíme ich na plech s…
Rohlíky navlhčíme mlékem, přidáme margarin, sůl, petržel, hrubou mouku a nakonec ze 2 bílků ušlehaný sníh. Knedlíky zabalíme do předem navlhčeného ubrousku a zavážeme…
Vyšleháme nebo dobře utřeme margarín se sýrem a přidáme postupně všechny druhy očištěné a posekané zeleniny. Ty nám ochutí a zárověn obarví pomazánku.Potíráme pečivo…
Cesto rozdelíme na dve časti, vyvaľkáme na rovnaké pláty a upečieme. Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme orechy s mmúkou, práškom do pečiva a kakaom. Vmiešame sneh z…
Pagáčiky jsou úžasné samy o sobě. Pokud do nich přidáme ještě navíc medvědí česnek, získáme skvělou slanou pochoutku. Jarně zpestřené přílohové pečivo, chutná svačinka…
Tuk, cukor a vanil. cukor vymiešame, vmiešame vajcia, múku s práškom, vodu a škoricu. Pečieme vafle na vaflovači a zdobíme podľa chuti a vkusu.
Lučinu, máslo a smetanu ušleháme do hladkého krému, vmícháme pesto, přidáme nadrobno nakrájenou jarní cibulku a sušená rajčata, osolíme podle chuti.
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Kosmetika ze spíže: Okurkové slupky na pleť, soda na vlasy a brambory na ruce. Co ještě využít z kuchyně?
Velikonoční pohoštění: Plněná vajíčka, sýrové kuličky nebo slané tyčinky z listového těsta a další retro dobroty připravíte do 30 minut
Svíčková omáčka neexistuje! Jak se oblíbené jídlo vlastně doopravdy jmenuje a proč?