Beránek podle Pauluse
Recept ještě nebyl hodnocenTradičním symbolem Velikonoc je, kromě jiného, také beránek. Těsto je velmi jednoduché, nadýchané díky našlehanému sněhu z bílků a voňavé po citronové kůře. Obzvlášť si…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tradičním symbolem Velikonoc je, kromě jiného, také beránek. Těsto je velmi jednoduché, nadýchané díky našlehanému sněhu z bílků a voňavé po citronové kůře. Obzvlášť si…
Klasický velikonoční beránek ozdobí náš sváteční stůl. Připravíme ho jednoduše z třeného těsta, které provoníme rumem a citronovou kůrou. Pak už jen stačí dobře…
Beránek jako symbol Velikonoc by na svátečním stole neměl chybět. Tento je z klasického těsta s máslem, kapkou rumu a voní po vanilce. Po upečení jej můžeme jen…
Nádivka z uzeného masa je tradičně připravována na velikonoční svátky, ale samozřejmě ji můžeme připravit kdykoliv během roku. Bylinky můžeme použít jak čerstvé, tak i…
Sladký dozlatova upečený bochánek z kynutého těsta tradičně pečeme na Velikonoce. Do těsta přidáme rozinky namočené v rumu, kandované ovoce a sekané mandle. Horní část…
Tradiční velikonoční jidáše, které připravujeme na Zelený čtvrtek, chutnají díky medu a dostatku másla v těstě výborně. S přípravou nám může pomoci i domácí pekárna,…
Tyto jedinečné donuty nabízí nadýchaný střed a křupavý povrch. S různými polevami, posypkami a dekoracemi můžete vytvořit donuty, které nejenže potěší chuťové buňky, ale…
Sladké kynuté velikonoční jidáše podáváme na Zelený čtvrtek. Do těsta přidáme majonézu, je pak velmi vláčné a dobře se s ním pracuje. Po vytvarování a upečení jidáše…
Podle tohoto receptu připravíme velmi snadno nadýchaného zajíce či beránka, kterého provoníme rumovým cukrem. Po upečení ho poprášíme moučkovým cukrem a kolem krku mu…
Potěšte velikonoční koledníky jednoduchým nepečeným cukrovím, které je nápadně podobné vánočním vosím hnízdům. Cukroví, plněné žloutkovým krémem vonícím po rumu, polité…
Bezlepkový beránek který je jednoduchý na přípravu, připravený ze surovin které seženete i v běžném městském obchodě. Můžete si ho upéct ve světlé variantě, nebo část…
Dobrý, kynutý, dozlatova upečený mazanec s vůni rumu, chutí rozinek a mandlí si můžete upéct nejenom o Velikonocích, ale i ve tvaru vánočky na Vánoce. Nebo může potěšit…
Vláčnost tohoto velikonočního beránka nám zajistí vyšlehaný sníh z bílků. Ten opatrně vmícháme do směsi vyšlehaných žloutků s moukou, cukry a dalšími surovinami. Zároveň…
Hluboký plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Zapneme troubu a předehřejeme na 160 °C.Sypké suroviny na těsto promícháme v míse a pak přidáme vejce, olej a…
Hluboký plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Zapneme troubu a předehřejeme na 160 °C.Sypké suroviny na těsto promícháme v míse a pak přidáme vejce, olej a…
Vláčný mazanec, hojně posypaný mandlemi, plný rozinek, na Velikonoce nesmí chybět v žádné domácnosti. Dle tradic by se měl péct na Bílou sobotu, aby na Velikonoční…
Co by to bylo za Velikonoce bez mašlí dozdobeného beránka na stole! Je spousta verzí od šlehaného piškotového po ořechového, či zcela bezlepkového. A co takhle zkusit ho…
Beránek, jakožto jeden z velikonočních symbolů, by neměl na svátečním stole chybět. Klasické piškotové těsto dostane podobu beránka díky formě tomu určené. Dozdobit jej…
Mezi jednu z nejdelších velikonoční tradic patří pečení beránka, který symbolizuje oběť Ježíše Krista. Upečený z těsta s jablky bude krásně vláčný. Beránka hojně…
Tento dozlatova upečený sladký bochánek se podává na Boží hod velikonoční. Připravíme ho z kynutého těsta, které provoníme vanilkovým cukrem a ochutíme ořechy. Ořechy…
Dýně: Dýni rozpůlíme, vydlabeme semínka, a nakrájíme na centimetrové proužky. Ty pak oloupeme. Plech vyložíme pečicím papírem, poklademe jej dýní, kterou osolíme,…
Na mazanec má každý svůj recept. Ten nejoblíbenější a samozřejmě nejlepší! I rodina autorky receptu dává přednost před ostatními právě tomu jejich. Vyzkoušejte ho a…
Pod názvem velikonoční placky z Rakús se skrývají smažené placky, plné uzeného masa, petrželky a medvědího česneku. Jsou opravdu vynikající a také nenáročné na přípravu.…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Jak založit kvas před pálením ovoce? Odbornice z pálenice doporučuje změřit cukernatost ovoce a odstranit stopky
9 nejméně oblíbených potravin na světě a jak jim dát šanci: Takhle si brokolici, rozinky či modrý sýr zamilujete!
Jak na sváteční svatomartinskou husu krok za krokem: Vláčnost masa zajistí pomalé pečení, křupavou kůrčičku pak mléko s medem