Bezlepkové kremrole
Recept ještě nebyl hodnocenNa vál připravíme mouku a na hrubém struhadle nastrouháme tuk. Po několika strouhnutí je praktické jej obalit v mouce, aby se nelepil na struhadlo. Při strouhání tuk…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na vál připravíme mouku a na hrubém struhadle nastrouháme tuk. Po několika strouhnutí je praktické jej obalit v mouce, aby se nelepil na struhadlo. Při strouhání tuk…
Na vál připravíme mouku a na hrubém struhadle nastrouháme tuk. Po několika strouhnutí je praktické jej obalit v mouce, aby se nelepil na struhadlo. Při strouhání tuk…
Připravíme si větší hrnek, o objemu alespoň 300 ml, ale lépe 400-500 ml. Nasypeme do něho všechny sypké suroviny a lžící je promícháme. Přilijeme olej a vodu a lžící…
Nejdříve rozdrobíme droždí do misky, posypeme trochou cukru a zalijeme 150 ml vlažného mléka. Zlehka promícháme a necháme na teplém místě vzejít kvásek, nejlépe, až se…
V mističce promícháme všechny sypké suroviny. Poté přidáme olej a tolik vody, aby vzniklo řidší těsto bez hrudek. Na ochucení můžeme přidat citronovou kůru, vanilku,…
Ze všech surovin zaděláme pevné nelepivé těsto. Vyklopíme jej na plech vyložený pečicím papírem a rukama roztáhneme po celé ploše plechu. Necháme asi 15 minut odpočinout…
Na těsto nejdříve promícháme všechny sypké suroviny, poté přidáme olej a vodu a ručním šlehačem nebo metličkou krátce vyšleháme (těsto bude tužší). Nakonec přidáme…
Troubu předehřejte na 180°C. Formičky na muffiny vyložte papírovými košíčky. Rozpusťte máslo. Lískové ořechy nasekejte nahrubo. Jablko nastrouhejte na jemném…
Smícháme suché ingredience a nastrouháme jablka na hrubo.Pekáč přestříkneme olejem na pečení. Suchou směs rozdělíme na 3 stejné hromádky a nastrouhaná jablka na 2…
Příprava masa: Troubu předehřejeme na 250 °C (elektrická) / 230 °C (horkovzdušná). Vetřeme sůl do masa, opepříme a polijeme olivovým olejem. Použijeme tenký, ostrý nůž,…
Pudink uvaříme klasickým způsobem necháme zchladnout.Makovou náplň připravíme tak, že uvaříme mák v mléce s cukrem a skořicí. Vaříme cca 15 až 20 min. Také necháme…
Bílky se solí vyšleháme do polotuha, přidáme cukry a došleháme do tuha. Přidáme žloutky a zašleháme je do směsi. Potom za stálého šlehání vlijeme olej. Nakonec přesejeme…
Rostlinné mléko mírně ohřejeme, přidáme lžíci cukru a sušené droždí, rozmícháme a necháme na teplém místě asi 10 minut. Mezitím si odvážíme sypké suroviny a důkladně je…
Do misky nasypeme pohankové vločky, mouku, cukr, prášek do pečiva a zvolené suroviny na ochucení. Přidáme olej a trochu vody a rukama vypracujeme pevné, minimálně se…
Pokud máte rádi koblihy, ale musíte brát v potaz, aby byly bezlepkové, máme pro vás tento recept. S bezlepkovou moukou vykouzlíte stejně dobré smažené dobroty, jako s…
Promícháme mouku s cukrem, práškem do pečiva a xanthanem. Přidáme vidličkou rozmačkané banány, olej, citronovou šťávu a kůru a vodu a šlehačem vyšleháme. Na závěr lehce…
Všechny suroviny vyšleháme a necháme 20 minut odležet.Lžičkou vytváříme kuličky, které vložíme do rozehřátého oleje v hrnci a smažíme asi 3 minuty.Po usmažení můžeme…
Do nádoby s nepřilnavým povrchem dáme vodu, sůl, máslo a necháme rozpustit.Po rozpuštění vmícháme všechnu mouku. Mícháme, až se vše spojí v jeden kus.Těsto vsypeme do…
Již po staletí se na Velikonoce připravují různé druhy nádivek. Dodnes se můžeme setkat i se staršími názvy, jako jsou hlavička, sekanice, svítek či jeřábek. Díky…
Změklé máslo utřeme s cukrem a vejci. Do směsi vmícháme NOMIX, promíchanou s práškem do pečiva a solí. Přidáme ostatní ingredience a necháme chvíli stát. Na pečící…
V míse smícháme mouku, vločky, kokos a cukr. Margarín a sirup rozehřejeme, přidáme vodu a sodu a vše vlijeme do mísy se sypkými surovinami. Důkladně promícháme. Je-li…
Nejdříve si připravíme „tvarohovou“ náplň. V rostlinném mléce uvaříme hustý vanilkový pudink a necháme ho vychladnout. Poté ho vyšleháme s rozdrobeným tofu a ostatními…
Ze všech přísad zaděláme pevné nedrobivé těsto, které necháme 15 minut odpočinout v ledničce. Těstem pak naplníme lis a vytlačujeme sušenky libovolných tvarů (raději ale…
Do hlubší mísy odměříme sypké suroviny a lehce je promícháme. Přidáme tekutiny a elektrickým šlehačem nebo metličkou umícháme ne příliš řídké těsto. Rozetřeme jej na…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Dýňový cheesecake: Jak na něj, aby byl dokonalý? Chuti pomůžou ořechy i koření!
Ředkvičkový salát s majonézou báječně chutná a je tak jednoduchý, že ho levou zadní zvládne i naprostý začátečník
Šéfkuchaři protestují: Nerušte Michelina v Česku! Je to absurdní a smutné, jako by vláda "zakázala" Facebook, zuří Kalina