Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mouka Žitná chlebová - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Chléb s podmáslím 2

Chléb s podmáslím 2

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Vše vložíme do pekárny postupně v tom pořadí,jak je uvedeno.Nastavíme program \'těsto\' a po chvíli koukneme,jestli není třeba dosypat mouku,nebo přidat vodu.To záleží…

Bramborový bochníček

Bramborový bochníček

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Lákavý bochníček má kávově nahořklou tmavou kůrku, světlou střídu, žlutavou použitými bramborami. Je velice voňavý, a díky bramborům vydrží měkký i další dny, až do…

cathleen

85 min

Denní chléb

Denní chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

k vykvašenému kvásku přidáme všechny ostatní suroviny a vymísíme těsto. Nechávám mísit robota, něco okolo 5-7 minut. Zakryté těsto necháme v teple kynout přibližně 1,5…

Žitný chleba

Žitný chleba

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

K rozkvasu z předešlého dne přidáme zbylé suroviny a krátce, ale dobře promícháme. Necháme v teple místnosti 2-2,5 hodiny kynout, pak těsto stěrkou vyškrábneme na…

Žitný chleba

Žitný chleba

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

K rozkvasu z předešlého dne přidáme zbylé suroviny a krátce, ale dobře promícháme. Necháme v teple místnosti 2-2,5 hodiny kynout, pak těsto stěrkou vyškrábneme na…

„Žitné“ rohlíky s omládkem

„Žitné“ rohlíky s omládkem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Velké, tmavé a voňavé rohlíky se semínky jsou příjemně syté. Jaké ještě jsou? Pěkně pórovité a v ruce docela lehké; výborné, nadýchané, střídu se semínky mají poměrně…

cathleen

50 min

Chleba ze Ždánského lesa

Chleba ze Ždánského lesa

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Suroviny na rozkvas dobře smícháme a zakryté necháme v teple asi 12 hodin kvasit.K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme v teple…

Dalamánkové špičky

Dalamánkové špičky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Suroviny na 1. těsto necháme pekárnou umíchat a pak, v zavřené, jej necháme asi 40 minut kynout. Poté přidáme zbytek surovin a necháme pekárnu vypracovat a vykynout…

Dalamánkové špičky

Dalamánkové špičky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Suroviny na 1. těsto necháme pekárnou umíchat a pak, v zavřené, jej necháme asi 40 minut kynout. Poté přidáme zbytek surovin a necháme pekárnu vypracovat a vykynout…

Švýcarský jogurtový chléb

Švýcarský jogurtový chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

O prospěšnosti jogurtu na lidské zdraví a zažívání už bylo napsáno mnoho. Jeho použití při pečení však sleduje i jiné cíle – nádherné vláčné těsto a chléb, který se…

Miras64

125 min

Farmářské bagety nebo bulky

Farmářské bagety nebo bulky

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Obě dvě mouky si prosijeme, zamícháme sůl, uděláme dolík do kterého dáme cukr, část vlažné vody, rozdrobíme droždí a necháme vzejít. Nebo si uděláme kvásek zvlášť.…

Můj chleba - favorit č.1

Můj chleba - favorit č.1

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Do pekárny nalijeme nejprve odměřené množství vody, přidáme lžíci octa, 2,5 lžičky soli, hladkou mouku smíchanou s žitnou chlebovou moukou,chlebové koření,2 lžíce…

Česnekové chlebové placky

Česnekové chlebové placky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Pokud milujete česnek, pak musíte vyzkoušet tyto kynuté chlebové placky, které po česneku krásně voní a i chutnají. Na povrchu jsou posypané hrubozrnnou solí a kmínem.…

Merylas

60 min

Chléb s pâte fermentée

Chléb s pâte fermentée

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Přibližně den předem umícháme staré těsto (pâte fermentée). Droždí rozmícháme ve vodě, přidáme mouku a sůl a dobře uhněteme hladké těsto, které zakryjeme a necháme asi…

Starofrancouzské bagety

Starofrancouzské bagety

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Dobře promícháme všechnu mouku, 300 g ledové vody a zakryté dáme na 12 h do lednice (= autolýza). Promíchání by nemělo být dlouhé, stačí minuta. Ráno do těsta vmícháme…

Chleba z naší vesnice

Chleba z naší vesnice

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

K vykvašenému kvásku přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto. Není třeba mísit přehnaně dlouho, těsto se zpevní i překládáním. Necháme v míse půl hodiny kynout, pak…

Gazdovský chléb

Gazdovský chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Kyprý a měkký gazdovský chléb vonící smaženou cibulí a slaninou můžete upéct jako klasický bochník. Nebo si trochu pohrát a dát těstu tvar velkého šneka, jako je u…

cathleen

220 min

1 2 3 4 14

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více