Mrkvový beránek
Recept ještě nebyl hodnocenK Velikonocům kromě jiného patří také upečený sladký beránek. V tomto receptu najdete inspiraci na šťavnaté těsto plné mrkve a jogurtu. Zároveň je základem celozrnná…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
K Velikonocům kromě jiného patří také upečený sladký beránek. V tomto receptu najdete inspiraci na šťavnaté těsto plné mrkve a jogurtu. Zároveň je základem celozrnná…
Krásný trojbarevný mazanec připravíme z kynutého těsta, které rozdělíme na tři díly. Každý díl obarvíme a ochutíme jinak - mákem, mrkví a ořechy. Jednotlivé díly…
Krupicové nočky jsou oblíbenou vložkou do polévky jako alternativa ke klasickým nudlím. Často se používají do vývarů, ale stejně dobře zafungují i v krémových…
Čočka na kyselo je klasický a chutný způsob, jak připravit čočku. K dochucení v tomto případě použijeme vinný ocet. Abychom jídlo trochu odlehčili, vynecháme máslovou…
Tyto rolky můžeme připravit i jako slavnostnější oběd a doplnit je jemnou bramborovou kaší. Rajčátka a plátky okurky, budou další ozdobou na talíři a tak si stačí,…
Svěží a lehkou pomazánku z tvarohu, s lehce štiplavými ředkvičkami, mrkví a kedlubnou, si nejlépe vychutnáte na čerstvém pečivu. Ideální snídaně, nebo svačina do práce,…
Jehněčí maso je lehce stravitelné, je vhodné i při dietách. Vůně mladé jehněčiny je příjemná, proto nepotřebuje marinádu ani výrazné ochucování. Pokud si jej chcete…
Medvědí česnek je dozajista jednou z nejpoužívanějších bylinek na jaře. Jeho aromatické a lehce štiplavé lístky nasekáme do lahodné pomazánky z žervé a majonézy. Jeho…
Těstoviny s touto omáčkou by se mohly stát symbolem jara a tradicí v každé domácnosti. Medvědí česnek je jedna z prvních jarních rostlin a jeho svěží a jemně ostrá chuť…
Tofu i celé tohle jídlo je skvělé v tom, že je hodně variabilní. Nemáte některou z uvedených ingredienci? Nevadí! Prostě ji vynechte nebo nahraďte něčím oblíbenějším.…
Jsou nenáročné na pěstování a na jaře jsou nejšťavnatější. Řeč je samozřejmě o ředkvičkách. Pokud vás již omrzela ředkvičková pomazánka, vyzkoušejte z nich připravit…
Kopřivy mají příjemnou svěží chuť a dodají našemu tělu spoustu prospěšných látek. V tomto pokrmu je použijeme nejen do polévky, ale i do zavářky na způsob svítku, která…
Ač se to na první pohled nemusí zdát, kombinace sladkých a slaných chutí jdou překvapivě k sobě. Jablka dodají pórkovému salátu ten správný šmrnc. Salát můžete…
Máte na trávníku sedmikrásky? A vite to, že tato kvítka jsou nejen jedlá, ale podle zkušených bylinářů mají i značné benefity pro naše trávení? Přidejte je do svého…
Jarní polévka, z kořenové zeleniny a kedlubnu, má intenzivní chuť a opravdu dokáže postavit na nohy. Lžíce kurkumy dodá polévce ten správný šmrnc. Nezbývá jen, než se s…
V této výborné polévce použijeme mnoho darů jarní přírody. Kopřivy, popenec, šťovík i sedmikráska nejsou totiž jen plevelem, jsou plné vitamínů a chutnají skvěle.…
Jemné králičí maso se skvěle hodí doplnit zeleninou. V jarním období zkuste využít ředkvičky. Uvidíte, že chuti králíka nijak neuškodí. Poduste ředkvičky, dopečte…
Řeřicha je oblíbená pro svou výraznou kořenitou chuť a aroma. Je nabitá vitamíny a minerály a s ostatní neméně výraznou zeleninou, tvoří bohatý základ této famózní…
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 28. 5. 2024 23:22
Přidáno 28. 5. 2024 21:16