Sněhové pečivo z MT
Recept ještě nebyl hodnocenVšechny suroviny promícháme a spojíme v hustou hmotu. Na talíř, vhodný do MT, dáme pečící papír. Z těsta děláme kuličky v průměru cca 2 cm. Na talíř dáváme vždy jen tři,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Všechny suroviny promícháme a spojíme v hustou hmotu. Na talíř, vhodný do MT, dáme pečící papír. Z těsta děláme kuličky v průměru cca 2 cm. Na talíř dáváme vždy jen tři,…
Prsa naložíme. Napřed jejich kůži mírně nařízneme do mřížky. Do hmoždíře dáme sečuánský pepř, rozmarýn, tymián, zázvor, chilli semínka a rozdrtíme. Touto směsí potřeme…
Maso nakrájíme na porce, nesolíme. Sójovou omáčku s medem, octem, rozmáčknutým česnekem a zázvorem nakrájeným na plátky uvedeme v kastrůlku k varu. Sejmeme ze zdroje…
Do velké mísy dáme nakrájenou zeleninu a promícháme.Olej, ocet, med, cukr, sůl, pepř, citrónovou šťávu a nastrouhanou kůru vyšleháme dohladka. Zálivku ochutnáme a podle…
Cukety nakrájíme na tenké plátky i se slupkou. Cibule nakrájíme na klínky. Obojí smícháme se solí, zalijeme vodou a necháme stát 1 hodinu.Pak cukety s cibulí slijeme,…
Nejprve připravíme zálivku. V misce vymícháme metličkou nebo ručním šlehačem žloutky s cukrem, octem, solí a pepřem. Do směsi postupně pomalu za stálého míchání…
Králíka omyjeme, zbavíme tuku (není chutný), osušíme a nasekáme na menší kousky. Dáme do misky, zalijeme polovinou vína a uložíme do chladu na několik hodin, ideálně…
Z octa, oleja, soli a mletého čierneho korenia si pripravíme šalátovú zhálievku, ktorou zalejeme šampiony a necháme stáť 1 hodinu. Do šalátovej misy natrháme ľadový…
Fenykl nakrájíme na velmi jemné proužky a cibuli na jemná kolečka.Pomerančovou kůru okrájíme, aby pomeranč na sobě neměl bílou slupku a vykrájíme mezi žebry na měsíčky,…
Hlávkový salát patří na zahrádce mezi první zeleninu, která se urodí. S lehkou olejovou zálivku s hořčicí, doplněn kousky vařeného vajíčka a kostičkami vyškvařené…
Netradiční jarní rukolový salátek se šlehačkou pro milovníky zeleninových pochoutek. Rukola má lehce nahořklou chuť a je plná vitamínů. Používá se jako příloha k jídlům,…
Dva žloutky uvaříme a rozmačkané smícháme se zbylými dvěma syrovými žloutky. Přidáme pepř, hořčici a po kapkách za stálého míchání olivový olej. Dále vmícháme jogurt a…
Lilek nakrájíme podélně na podlouhlé plátky o šířce asi 1 cm. Položíme na mřížku, zasypeme namletou mořskou solí a necháme "vypotit" asi půl hodiny z každé strany. Takto…
Chleba máčíme 2 minuty v mléce.Přebytečné mléko vymačkáme, chléb vložíme do misky a rozmačkáme vidličkou. Přidáme najemno nasekanou cibuli, sůl, pepř,kopr a mletou rybu…
Tofu nakrájame na plátky a pokvapkáme 1 lyžicou sójovej omáčky.Zmiešame múku, rascu, oregano a tofu v zmesi obalíme. Vyprážame z oboch strán na oleji. Vyberieme a…
Polníček rozložíme na tanier. Pokvapkáme jogurtom a lyžicou bieleho vínneho octu. Osolíme podľa chuti, okoreníme.Poukladáme kúsky tuniaka aj so šťavou.Navrch uložíme…
Uhorku, cibuľu, paradajky narežeme na kolieska, papriky na rezance.Metličkou prešľaháme olej, ocot, prelisovaný cesnak, soľ, čierne korenie a papriku a jemne premiešame…
Tofu pokrájíme na 1 cm plátky, potřeme hustou marinádou a necháme marinovat asi 2-3 hodiny. Vajíčko uvaříme natvrdo a necháme vychladit.Před opékáním tofu připravíme…
Papriky se na grilování skvěle hodí. Ještě zatepla je smícháme se zajímavou marinádou z oleje, octa, sójové omáčky, česneku a bylinek. Jsou dobré teplé i studené,…
Řepu uvaříme v ochucené vodě asi hodinu, dokud nezměkne. Pak ji nakrájíme na 1,5 cm silná kolečka a slaninou po obvodu obalíme. Konce slaniny spíchneme párátkem. Řezné…
Všechny přísady na marinádu rozmixujeme. Do vzniklé marinády naložíme plátky krkovice a necháme je odležet alespoň 2 hodiny.Všechny přísady na salátovou zálivku dáme do…
Fazole propláchneme a necháme okapat. Nakrájíme rajčata. Podélně je rozčtvrtíme a pak napříč nakrájíme na plátky. Červenou cibuli nakrájíme na půlměsíčky. Okurku…
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno 29. 5. 2024 18:01
Přidáno 29. 5. 2024 14:47
Moderátor Aleš Háma preferuje českou kuchyni: Dokážu si pochutnat i na vlašáku z papíru s rohlíkem, říká
Slavný Krtkův dort slaví 20 let. Pojďte společně oslavit toto kulaté výročí soutěží o 100 narozeninových balíčků
Jaro je tady! Užijte si ho s novinkami a udělejte si radost