Marinovaná žebírka pečená s bramborami
Recept ještě nebyl hodnocenMarinádu připravíme smícháním všech surovin. Omytá a osušená žebra potřeme důkladně marinádou a necháme nejméně dvě hodiny odležet.Cibuli nakrájíme na hrubo a dáme do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Marinádu připravíme smícháním všech surovin. Omytá a osušená žebra potřeme důkladně marinádou a necháme nejméně dvě hodiny odležet.Cibuli nakrájíme na hrubo a dáme do…
Koření smícháme v nějaké skleničce a zatím odložíme.Nachystáme 3 druhy paprik (kapií) - červenou, zelenou a žlutou. Já měla jen červenou a oranžovou, víc barev lépe…
Sojove nudlicky uvarime v zeleninovem vyvaru, do ktereho pridame chilli, pote poradne vymackame tekutinu a dame do misky, do ktere pridame sojovou omacku, chilli, cesnek…
V kastrolu rozškvaříme nadrobno nakrájenou slaninu, přidáme cibuli, pokud je třeba, dáme trošku oleje, osmahneme.Přidáme nakrájené maso, osolíme, opepříme, orestujeme,…
Nejdříve připravíme dresing. Do mísy dáme všechny přísady, vše důkladně smícháme a dáme do lednice.Z hovězího masa uděláme 4 hromádky. Nijak nedochucujeme. Snažíme se je…
Milovníci omáček zbystřete. Smetanová omáčka se žampiony, provoněná uzenou paprikou a slaninou se po prvním ochutnání zajisté zařadí do vašeho repertoáru. Omáčku můžete…
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Lehce naklepeme přes fólii. Osolíme, opepříme, poklademe plátky šunky, plátkem mozzarelly. Dále dáme sušené rajče, bazalku,…
Kuřecí stehna jsou vděčná surovina. Jídla z nich připravovaná jsou šťavnatá a chutná. Guláš s vloženými barevnými paprikami bude rychle hotov. S vhodnou přílohou potěší…
Pomalu pečeným kolenem můžeme pohostit nejen na letním venkovním posezení, ale také třeba na Silvestra. Koleno nejprve namarinujeme, necháme odležet a pak pomalu pečeme.…
Brambory oloupeme, pokrájíme na větší kostky. Pokrájenou cibulku orestujeme na sádle, přidáme restovat pokrájené uzenářské špekáčky a pokrájené brambory.Vše zasypeme…
Uvaříme rýži zvlášť v hrnci.Na cibuli, kterou zpěníme na sádle, případně i s trochou špeku, dáme podusit hlívu ústřičnou, nakrájenou na nudličky. Necháme cca 10 minut…
Kuřecí stehna omyjeme a osušíme. Metličkou prošleháme marinádu a stehna důkladně obalíme v marinádě. Necháme 24 hodin odležet.Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.…
Tato žampionová omáčka se skvěle hodí k různým přílohám. Nepotřebujete ani kousek masa, stačí jen houby a dobře dochucená smetanová omáčka. Recept není složitý, budete…
Mrkev, petržel a cibuli očistěte. Cibuli nakrájejte najemno.Ve vyšší pánvi rozpalte asi 3 lžíce oleje a cibuli opečte dozlatova. Přidejte namleté maso a nechte ho opéct.…
Maso nakrájíme na větší kostky. Ve velkém kastrolu (vhodném na pečení do trouby) zpěníme na oleji nahrubo pokrájené cibule, přidáme kostky hovězího masa a krátce…
Obalovaná a smažená zelenina je všeobecně velice oblíbená. Místo smažení však poslední dobou získává na oblibě zdravější pečení v troubě. Plátky měkkého šťavnatého…
Dobře marinovaný, pomalu pečený bůček je opravdu šťavnatý a boule za ušima se po něm budou dělat všem vašim strávníkům. Příprava je sice delší, ale výsledek pak opravdu…
Brambory oloupeme a nakrájíme klínky. Máslo rozpustíme a do vlahého přidáme koření a hořčici.Osolíme, přidáme šťávu a brambory dokonale obalíme v máslové směsi. Pečeme…
Jste milovníci smaženého jídla? A co si jej připravit jednoduše doma a přesně podle vašich představ? Křehké a šťavnaté kuřecí maso v křupavém provedení ocení celá rodina…
V hrnci necháme rozpustit na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme olej, jemně pokrájenou cibuli a krátce osmahneme. Pak přidáme na stejnoměrné kousky pokrájená játra,…
Nakrájíme pórek na kolečka a zpěníme s česnekem na sádle. Oloupané brambory nakrájíme na kousky a klobásu na kolečka. K pórku přidáme jednu klobásu a brambory.…
Omytá stehna nasolíme. Ze zbytku surovin zamícháme v pekáčku marinádu a stehna obalíme. Necháme je 2 hodinky uležet.Pak do pekáčku přidáme trochu vody, pekáček…
Vejce uvaříme. V míse vidličkou rozmačkáme tofu, přidáme hořčici, majonézu, sůl, pepř, papriku, kyselé okurky na malé kostičky, vychladlá vejce promáčkneme přes sítko…
Květáková sezona je prakticky celoroční. Jeho užití v kuchyni je pestré a zpravidla jednoduché na přípravu. Takové jsou i tyto květákové karbanátky pečené v troubě. S…
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Nejlepší broskvové moučníky: upečte si bublaninu, hrníčkovou buchtu nebo mini dortíčky!
Novoroční americká polévka: Patří do ní speciální fazole, díky chilli vločkám krásně zahřeje a zajistí vám i bohatství na celý rok
Čokoládové poleno podle slavného francouzského kuchaře Lignaca: Perfektní dezert chutná božsky, přitom není složitý