Kvočna na Velikonočním stole
Recept ještě nebyl hodnocenProč nezkusit místo misky s obyčejným vaječným salátem nazdobit na velikonoční stůl ve formě roztomilé slepičky. Chvíle práce navíc bude odměněna obdivnými pohledy…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Proč nezkusit místo misky s obyčejným vaječným salátem nazdobit na velikonoční stůl ve formě roztomilé slepičky. Chvíle práce navíc bude odměněna obdivnými pohledy…
Hledáte inspiraci co netradičního připravit na Velikonoce? Vyzkoušejte kuřátka z vajec vařených natvrdo, plněné nivovou pomazánkou. Upotřebíte je jako jedlou dekoraci…
Mazanec je jeden z tradičních symbolů Velikonoc a neměl by tedy na stole chybět. Pokud však nejste zrovna příznivci sladkého pečiva, připravte si podle tohoto receptu…
Kuřecí špalíčky s květákovou kaší představují skvělou kombinaci zdravých a chutných jídel. Tento jednoduchý, avšak výživný pokrm je ideální volbou pro všední i sváteční…
K oslavám svátků jara patří také spousta ať už slaných, nebo sladkých dobrot. Samozřejmě nesmí chybět dozlatova pečená nádivka, plná jarních bylinek a masa. Nádivku…
Každý rok nesmí na Velikonoce chybět tradiční nádivka, plná uzeného masa a mladých kopřiv. Nádivku pečeme v srnčím hřbetu, který vyložíme plátky slaniny a můžeme ji jíst…
Métský salám se díky své konzistenci ideálně hodí k přípravě pomazánky. Smícháme ho s tvarohem a smetanou a přidáním pórku a jarní cibulky dodáme pomazánce svěží chuť.…
Krupicové nočky jsou oblíbenou vložkou do polévky jako alternativa ke klasickým nudlím. Často se používají do vývarů, ale stejně dobře zafungují i v krémových…
Knedlíky, které vzdálené připomínají karlovarský přílohový, ale použitými surovinami jasně připomenou svátky jara. Bylinky, kopřivy, ochucení muškátovým květem a uzené…
Tradiční velikonoční nádivka by kromě různých druhů masa měla obsahovat také bylinky. Ty jsou zrovna na jaře v plné síle. V tomto receptu jich v nádivce máme hned…
Ne nadarmo se říká že polévka je grunt. Krásně zasytí a příjemně zahřeje. Pokud vám zbyl uzený vývar, můžete z něj uvařit silnou polévku s krupicí, dochucenou štiplavým…
Jaro ze země konečně vylákalo první zelené bylinky – mladé kopřivy. Můžeme si je upravit na mnoho způsobů, třeba z nich uvařit polévku. V polévce kopřiva působí…
Jehněčí plíčky nejsou zrovna obvyklá surovina, většinou se připravují na smetaně. Ochutnejme je tentokrát trochu jinak - ochucené houbovým kořením, dušené spolu s…
Začátkem jara zpříjemňuje naše pokrmy aromatický medvědí česnek. Využijeme ho ve studené i teplé kuchyni, skvělý je například při přípravě této rychlé chuťovky. Medvědí…
Upečte velikonoční nádivku v netradiční podobě, a to jako muffiny, které jsou plné bylinek a zelených oliv. Malé pečené košíčky můžete podávat samostatně a nebo jako…
Při přípravě této výborné jarní polévky zužitkujeme starší chléb. Smetana a muškátový oříšek, aromatický medvědí česnek a svěží kopřivy tvoří skvělou chuťovou kombinaci.…
Pampeliškové růžice se sbírají časně na jaře. Jde o velmi dobře dostupnou, ale ne tak vyhledávanou surovinu. Po očištění je smícháme s lehce pikantní zálivkou a doplníme…
Chřest se slaninou je skvělá dvojice, co se spolu chuťově doplňuje. My k nim přidáme ještě uvařenou a máslem zjemněnou rýži. Připravíme tak lehký a jednoduchý pokrm,…
Tuto lahodnou sýrovou polévku podáváme tak, že na talíř nasypeme strouhaný sýr, nasekanou pažitku a to poté zalijeme horkou polévkou. Polévku navíc posypeme křupavými…
Jedním z nejlepších zdrojů vitamínu B je droždí. Pomazánku z něj znají skoro všichni, ale zkoušeli jste takovou drožďovou polévku? Její připrava je snadná, rychlá a…
Kopřivy mají příjemnou svěží chuť a dodají našemu tělu spoustu prospěšných látek. V tomto pokrmu je použijeme nejen do polévky, ale i do zavářky na způsob svítku, která…
Tipem na zdravou snídani nebo večeři, může být tato pomazánka namazaná na čerstvý chléb. Je nabitá vitamíny, svěže chutná, a bude vás lákat usednout ke stolu. Zcela…
Chřest je velmi oblíbená jarní zelenina. Ochutnejte ho v této jednoduché kombinaci se slaninou a sýrem, výrazně okořeněným kuřecím masem a šťouchanými bramborami, které…
I ne zcela čerstvý chléb můžeme proměnit v pochoutku. Pomažeme ho směsí z kopřivových listů, vajec, žervé a bylinek, posypeme čedarem a zapečeme. Kopřivy můžeme nahradit…
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 7. 6. 2024 11:52
Přidáno 7. 6. 2024 10:33
Anežka Česká: „Princezna chudých“ žila skromně, jedla většinou jen placky nebo chleba s cibulí a zemřela hladem
Dieta, která vás nezruinuje: 10 potravin, co zeštíhlí postavu a ušetří peněženku
5 skvělých tipů, jak využít med v kuchyni: Hodí se do salátové zálivky i sladkého másla