Rychlá polévka se zeleninou, zauzeným sýrem a krupičkou
Recept ještě nebyl hodnocenZeleninku - celer, petržel, mrkev jsem nahrubo nastrouhala a dala jsem pak povařit s bujónem, přidala jsem pokrájenou cibulku i zelenou nať, hrášek a pak když byla…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zeleninku - celer, petržel, mrkev jsem nahrubo nastrouhala a dala jsem pak povařit s bujónem, přidala jsem pokrájenou cibulku i zelenou nať, hrášek a pak když byla…
Po cestě z práce koupíme v řeznictví jeden kousek hovězího žebra. Vložíme do kastrůlku a počkáme až se udělá na hladině pěna. Tu sebereme a až potom přidáme všechny…
Po cestě z práce koupíme v řeznictví jeden kousek hovězího žebra. Vložíme do kastrůlku a počkáme až se udělá na hladině pěna. Tu sebereme a až potom přidáme všechny…
Z másla a mouky uděláme světlou jíšku a zalijeme ji studeným vývarem (trošku vývaru si dáme stranou). Dobře promícháme.Přidáme oloupanou a jemně nastrouhanou zeleninu.…
Květák rozebereme na růžičky, mrkev pokrájíme šikmo na slabé plátky a oloupanou cibuli na osminky. Na pánvi rozehřejeme kousek másla s trochou oleje, přisypeme část…
Do hrnce dáme filety (předem rozmrazené a naložené v octové vodě, aby nebyly příliš cítit), svazky natí, česnek, zelí, nové koření, černý pepř, sůl a zalejeme vodou.…
Do hrnce dáme filety (předem rozmrazené a naložené v octové vodě, aby nebyly příliš cítit), svazky natí, česnek, zelí, nové koření, černý pepř, sůl a zalejeme vodou.…
Mrkve, petržel, celer a brambory nakrájíme na malé kousky (v případě mrkve a petržele nejlépe na kolečka). Nakrájenou zeleninu nasypeme do hrnce, přidáme hrášek a vše…
Kuřecí prsa necháme vcelku, okořeníme a potřeme olejem. Poté zprudka orestujeme ze všech stran na pánvi a buď necháme dodělat v předehřáté troubě na 170°C zhruba 15…
Zeleninu na polévku nakrájíme na kostičky a dáme na kousíčku másla dusit, asi 2 lžíce másla na toto množství.Jakmile zelenina měkne a přichytává se ke dnu hrnce, přidáme…
Lžíci olivového oleje rozehřejeme, kuřecí kostky osolíme, opepříme a opečeme na oleji dozlatova, asi 3 minuty. Můžeme přihodit snítku čerstvého tymiánu. Maso po opečení…
Na oleji a másle zpěníme nakrájenou cibuli a přidáme nastrouhanou zeleninu, orestujeme a zalijeme vývarem nebo vodou. Přidáme sůl, pepř, bobkový list, libeček. Uvaříme a…
Omytou a očištěnou zeleninu nakrájíme na drobné kostičky, brambor a dýni dáme zvlášť do misky. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme nadrobno. Kapustičky očistíme,…
Květák rozděláme na růžičky a uvaříme ve slané vodě s kmínem do měkka. Zároveň si uvařímě v trošce vody jáhličky. Vodu z květáku si slijeme a můžeme použít na…
Stehna opláchneme, osušíme a dáme do kastrolu. Přidáme na půlměsíčky nakrájenou cibuli, bobkové listy a tymián. Zalijeme červeným vínem a necháme tak 4 hodiny odpočinout…
Na 1 lžíci oleje zesklovatíme jemně nasekanou cibuli, přidáme žampiony, osolíme, opepříme a krátce podusíme na lžíci vody.Kuřecí špalíky položíme kůží dolů na pracovní…
Z uvedených surovin uděláme těsto, necháme ho asi půl hodiny zabalené ve folii v lednici. Na olivovém oleji pomalu necháme zkaramelizovat na měsíčky pokrájenou…
Všechnu zeleninu očistíme a omyjeme a pokrájíme na malé kostičky, květák rozebereme na růžičky a dáme vařit do většího hrnce s osolenou vodou. Přidáme zeleninový bujon,…
Kozí sýr se změklým máslem rozmačkáme za pomoci vidličky a naředíme lehce majonézou a olivovým olejem. Dobře promícháme, dokud se vše krásně nespojí. Malou chilli…
Omyté skelety a očištěné drůbky vložíme do hrnce se studenou osolenou vodou, česnekem, očištěnou kořenovou zeleninou, cibulí s vrchní tmavou slupkou a s kořením.Vše…
Do cca 2 litrů vody vložíme kuřecí hřbety, libeček ( pár lístků necháme stranou), bujón, celer a petržel. Než bude maso uvařené, připravíme zeleninu a těsto na noky…
Králičí maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a opečeme v hrnci na másle dorůžova. Zalijeme vývarem (drůbežím nebo zeleninovým) a vaříme do…
Pekáček nebo zapékací misku vymažeme máslem (nebo jen vyložíme peč. papírem). Na dno položíme vždy dvě kolečka salámu na sobě, na ně navršíme smaženici z vajec (nebo…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 11:19
Přidáno 19. 5. 2024 10:00
Lyonský salám a legendární Junior: Téměř stejná uzenina, jen jiné jméno. Vychutnat si ji můžete třeba ve vynikajícím salátu
České Vánoce si díky výtvarnici Renátě Fučíkové zamilovali lidé po celém světě
Dokonalý domácí bujon připravíme i ze zbytků a můžeme jej zamrazit na příště. V chuti předčí ten kupovaný!