Čokoládová polévka
Recept ještě nebyl hodnocenDo hrnku nalijeme smetanu, vhodíme vybrané koření a přivedeme téměř k varu. Odstavíme, vybereme koření a nalámeme do ní čokoládu, přisypeme kakao, necháme rozpustit a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do hrnku nalijeme smetanu, vhodíme vybrané koření a přivedeme téměř k varu. Odstavíme, vybereme koření a nalámeme do ní čokoládu, přisypeme kakao, necháme rozpustit a…
Troubu rozehřejeme na 180 ˚C. Oddělíme bílky a žloutky. Z bílků ušleháme tuhý sníh, pak postupně za stálého šlehání přisypáváme cukr, vanilkový cukr a sůl. Žloutky…
http://www.toprecepty.cz/recept/22327-kremovy-rychly-dort/ jsou stejné jen jsem přidala cukrářské piškoty okolo, jahody a želatinu navrch a dozdobila
Jablka oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a vhodíme do kastrolu s rozpuštěným máslem. Přidáme brusinky a osladíme. Vaříme, dokud se šťáva nevypaří. Necháme…
Másla, šlehačky a cukr vyšleháme. Vyšlehaný krém posypeme barvivem a opatrně promícháme, aby vzniklo mramorování. Misku vyložíme potravinářskou fólií a vrstvíme -…
Vymažeme dortovou formu a vysypeme hrubou moukou. Troubu předehřejeme na 180°C. Korpus: Oddělíme žloutky od bílků. Vyšleháme tuhý sníh, do sněhu přimícháme cukr. Poté…
Na korpus vyšleháme žloutky s cukrem do husté pěny,ušleháme bílky na tuhý sníh. Hmoty lehce zpojíme a nakonec zamícháme prosátou mouku se solamilem. Hotové těsto…
Koláčovou formu podle potřeby vymažeme sádlem (pokud není silikonová či teflonová), dáme do ní vyválené listové těsto, kraje odřízneme a dno propícháme. Dáme předpéct…
Upečený korpus prokrojíme, dáme vrstvu bílého krému, vrstvu piškotů, banány, vrstvu kávového krému, přikryjeme vrchním dílem a necháme ztuhnout. Zdobíme dle fantazie…
Z uvedených ingrediencí umícháme těsto, které rozetřeme na papírem vyložený plech s vyšším okrajem. Pečeme cca 15 minut na 175°C. Upečený korpus vyjmeme z plechu,…
Nejdřív připravíme krém. Ušleháme smetanu s cukrem, potom ji opatrně zamícháme s mascarpone a dochutíme rumem.Piškoty z jedné strany namáčíme v sladkém mléku. Potom na…
Připravíme si krém vyšleháním šlehačky, přimícháním mascarpone a vanilkového cukru - někdy ani nedávám, protože kakao i piškoty jsou sladké dost.Piškoty namáčíme do…
Piškoty a sušenky rozdrtíme na jemno, smícháme s měkkým (nikoliv rozpuštěným) máslem, pokud je směs tuhá, přidáme trošku mléka. Kompaktní hmotu rozložíme na dno dortové…
Na dno pekáčku nebo jiné vhodné nádoby poklademe piškoty (můžeme je malinko pokropit kávou, ale pokud budeme moučník jíst až druhý den, není nutné je zvlhčovat).Uvaříme…
Připravíme si kávu.Bazalkové lístky, cukr a 50 ml smetany rozmixujeme.Mascarpone smícháme s rozmixovanou bazalkou.Smetanu vyšleháme dotuha a opatrně ji smícháme s…
Lipánky dejte do misky a rozmíchejte. Cukrářské piškoty přelomte na polovinu. Každý kousek obalte lipánkem a postupně z nich na talířku vyskládejte pyramidu. Dolní řada…
Smetanu vyšleháme na šlehačku. Tvaroh vyšleháme s vanilkovým cukrem, troškou citronové šťávy, troškou jemně nastrouhané čerstvé citronové kůry a dosladíme dle chuti.…
Ovoce nakrájím, uložím do pánve, přidám rozinky, olej, máslo, skořicový cukr, citronovou šťávu a 15 minut frituji, přidám rum a asi 2 minuty nechám promíchat. Směs…
Vezmeme hlubší mísu (záleží, jak velký dort chceme udělat), mísu vyložíme potravinářskou folií, aby šel dort dobře vyklopit. Pak dlouhé piškoty namáčíme do kávy s rumem…
Korpus: Sušenky rozdrtit a smíchat s rozpuštěným máslem (jen tolik másla, aby drobečky zvlhly). Hmotu udusat dnem skleničky do dortové formy (dno vyložené pečícím…
Piškoty umeleme, smícháme s rozpuštěným máslem a vmačkáme do dortové formy. Uvaříme si pudink z džusu, pudinkových prášků a moučkového cukru. Do pudinku vmícháme na…
Uvaříme kávu, až zchladne, tak v ní namočíme po jednom cukrářské piškoty dáme je do formy. V misce rozmícháme tvaroh s oběma cukry a poté natřeme 1/3 na piškoty . Než…
Šťávu, kůru, cukr, pudink a vejce dáme do kastrolku, vše dobře promícháme metlou a na mírném plameni za stálého míchání přivedeme k varu. Provařit za stálého míchání…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Víc než jen ocet: Balzamiko se v minulosti používalo proti porodním bolestem
Francouzská kuchyně: Jaké je tajemství quiche? Pohlédněte s námi do historie a upečete si tento slaný koláč třeba v Remosce
Retro okénko: Pro školní svačinky za socializmu byly typické chleba v ubrousku, mléko v sáčku a na výletech přesnídávky