Pečená štika s citronem a tymiánem
Recept ještě nebyl hodnocenTroubu předehřejeme na 200 °C. Rybu očistíme (vč. šupin). Citrony nakrájíme na slabé plátky. Nastříháme si kousky provázku dlouhé asi 25 cm. Rybu osolíme z obou stran i…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 249 kJ / 60 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 14,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,40 g |
– nasycené | 0,06 g |
– nenasycené | 0,18 g |
–– mononenasycené | 0,11 g |
–– polynenasycené | 0,07 g |
––– omega 3 | 0,04 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 60 mg |
Sodík | 48 mg |
Sůl | 0,12 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Troubu předehřejeme na 200 °C. Rybu očistíme (vč. šupin). Citrony nakrájíme na slabé plátky. Nastříháme si kousky provázku dlouhé asi 25 cm. Rybu osolíme z obou stran i…
Štiku zbavíme páteře, z obou stran osolíme. Vnitřek pokapeme citronovou šťávou, okmínujeme, opepříme a posypeme trochou česneku a tymiánem. Dovnitř vložíme jednu snítku…
Filety ze štiky omyjeme, osušíme. Posypeme solí a celým kmínem.Na dno většího pekáčku poklademe pokrájenou slaninu. Na slaninu položíme plátky omytého citronu. Na…
Štiku před úpravou zbavíme páteře a uděláme filety. Asi 2-3 hodinky předem osolíme a pokapeme citronem. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a cibuli na slabé…
Štiku zbavíme šupin, opláchneme a vysušíme ji papírovou utěrkou. Kůži nařízneme po délce po 1 cm a to 1 cm od vrchu až 1 cm dole na každé porci. Osolíme, okmínujeme, …
Filety z obou stran pokapeme citronem a osolíme a opepříme.Na pánvi rozehřejeme olej s máslem a vložíme štiku kůží dolů.Kůži opečeme dokřupava a obrátíme.
Porce štiky osolíme, posypeme kmínem a směsí bylinek a vložíme na rozpuštěné máslo do zapékací nádoby (použila jsem remosku). Pečeme asi 30-35 minut, v průběhu podlijeme…
Rybu osolíme z obou stran a kůží dolů položíme na pánev s rozehřátým olejem a kouskem másla. Opečeme z obou stran.Hrášek vsypeme do osolené vody a povaříme. Vodu slijeme…
Rybu nasolíme a osmahneme na másle po obou stranách.Na druhé pánvičce osmahneme na másle nakrájený pórek, který osolíme, opepříme a zalijeme smetanou.Rybu vložíme na…
Z olivového oleje a grilovacího koření uděláme marinádu, kterou potřeme špalíky štiky a necháme do druhého dne marinovat. Na druhý den vysteleme pekáček cibulí,…
Vykuchanou a očištěnou štiku nakrájíme na podkovy cca 3 cm silné. Na pánvi rozpálíme máslo a štiku na něm z obou stran opečeme, osolíme a opepříme. Poté ještě vložíme…
Filet štiky opláchneme vodou, osušíme a bohatě osolíme. Rozdělíme na dvě porce a kůži nařízneme, aby se nám ryba při pečení nekroutila. Na plech si dáme pečící papír,…
Všechny ingredience na marinádu rozmixujeme. Do marinády naložíme přes noc naporcovanou štiku. Poté naloženou rybu opečeme na rozpálené teflonové pánvičce po obou…
Z másla, sardelové pasty, citronové šťávy a pepře umícháme pastu, kterou potřeme porce ryb. Položíme na pekáček, zalijeme smetanou a ve vyhřáté troubě pečeme na 200…
Štiku vyfiletujeme a nakrájíme na menší kousky. Osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a dáme do lednice uležet alespoň hodinu. Připravíme si těstíčko - mouku,…
Porce ryby osolíme, opepříme, pokapeme citrónem a necháme odležet. Pak kousky ryby obalíme v hladké mouce a na rozehřátém másle opečeme dozlatova. Opečené kousky si…
Štiku nakrájet na porce a prošpikovat na nudličky nakrájenou slaninou. Osolit, opepřit, pokapat citrónovou šťávou a obalit v hladké mouce. Opéct prudce na oleji po obou…
Vykuchanou dobře osušenou menší štiku potřeme kořením na ryby, kůžičku před potřením drobně nařežeme, po té do dutiny břišní vložíme nivu a štiku zabalíme do anglické…
Štiku naporcujeme a osolíme. Uděláme si těstíčko. Rozšlehané vejce smícháme s mlékem, přidáme koření garam masala a vše zahustíme hraškou, aby vzniklo tekuté těstíčko…
Filety štiky opláchneme vodou, osušíme, osolíme a ze strany kde není kůže lehce posypeme červenou mletou paprikou. Na přepuštěném másle s trochou olivového oleje začneme…
Filety ze štiky omyjeme, osušíme a osolíme.V žulovém hmoždíři rozmačkáme s lžičkou olivového oleje na drobno nakrájený a oloupaný kořen zázvoru.Vytvořenou olivovo…
Vyfiletovanou štiku naporcujeme, osolíme a poprášíme hladkou moukou. Opečeme na rozpáleném oleji z obou stran. Takto opečené porce jemně potřeme Harissou, na kterou dáme…
Brambory uvaříme ve slupce - nerozvařit! Na pekáč nakrájíme na kolečka cibuli, vysypeme žampióny, rozložíme na tvrdo uvařená vejce nakrájená na osminky a poklademe…
Štiku nasolíme. Olivový olej smícháme se zázvorem, kmínem a paprikou a směsí potřeme rybí porce. Takto připravené ryby dáme do lednice chvilku odležet. Na troše oleje…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Přidáno 26. 4. 2024 11:10
Přidáno 26. 4. 2024 10:25
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
Byliny v kuchyni: Oregáno je skvělé na pizzu i k léčbě svalových křečí
K Velikonocům patří vaječná pomazánka: Zapomeňte na klasiku s majonézou, s tuňákem a čerstvými bylinkami chutná božsky
Holka u plotny radí: Jak uvařit rajskou omáčku jako od babičky? Chuti pomůže mrkev i skořice!