Sádlové rohlíky zadělávané v domácí pekárně
Recept ještě nebyl hodnocenDo domácí pekárny dáme vodu, sůl, hodně změklé sádlo. Na to vysypeme mouku, na ni rozdrobíme droždí a zasypeme cukrem. Nastavíme na program pro zpracování kynutého těsta…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do domácí pekárny dáme vodu, sůl, hodně změklé sádlo. Na to vysypeme mouku, na ni rozdrobíme droždí a zasypeme cukrem. Nastavíme na program pro zpracování kynutého těsta…
Kuřecí prsní řízky si nejlépe den předem podélně rozpůlíme, naklepeme a naložíme do marinády.Formu na srnčí hřbet vymažeme lehce sádlem a poklademe plátky anglické…
Pizza šneci z kynutého těsta nesmí chybět na žádné oslavě, podávat je můžete i jako studenou večeři. Chuťovka se šunkou, sýrem a kečupem si svojí chutí podmaní nejen…
Cibuli nakrájíme nadrobno a promícháme s olejem a propláchnutou rýži. Přidáme koření, sůl, nakrájenou papriku a vodu. Vložíme do vyhřáté trouby.Maso smícháme s jemně…
Jednoduchou pomazánku připravíme z uzené makrely, kterou rozmixujeme spolu s máslem. Pomazánku dochutíme zakysanou smetanou, hořčicí, jarní cibulkou a sýrem. Podáváme s…
Šunku nebo salám nakrájíme na drobné kousíčky. Sýr, šunku, vejce, česnek, hořčici a koření smícháme.Plátek chleba potřeme směsí a přiklopíme druhým plátkem. Slepené…
Toto jídlo u nás zdomácnělo v trochu jiné podobě než v rodné Itálii a díky tomu, že je chuťově dobré, lehce stravitelné a vhodné i pro děti je velmi oblíbené. Navíc je…
Kuřecí prsa jsou velmi snadná na přípravu. Stačí chvilku orestovat a jsou připravena k obědu. Smetanovou omáčku připravíme z parmazánu, koření a česneku. Výborně se k ní…
Základ z klasických voňavých bramboráků s přídavkem vajec, šunky a dalších i ostřejších pochutin. To vše se zapečením dokřupava pod grilem stane luxusní večeří i pro…
Na oliv.oleji orestuji nadrobno nakrájenou cibuli. Přidám nadrobno nakrájený česnek a mleté maso. Když je to téměř orestované přidám žampiony (zde jsou použity žamp.…
Italskou specialitu připravíme z plátů těstovin, bešamelu a směsí z mletého masa a rajčatového protlaku, kterou ochutíme voňavými bylinkami. Povrch zasypeme sýrem a…
Chystáte posezení s přáteli a hledáte chutný a jednoduchý recept? Doporučujeme vyzkoušet klobásová kolečka, která jsou ideální k vínu či pivu. Toto slané pohoštění máte…
Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě do měkka. Z uvařených brambor slijeme vodu do hrnku, ale jednu třetinu ponecháme v hrnci.Do pomačkaných brambor…
Suroviny dáme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program : příprava těsta. Po vykynutí rozdělíme na 6 dílů, rozválíme a rádlem nakrájíme na trojúhelníky. Potřeme…
Tradičním tureckým pokrmem je gözleme, placka, kterou můžete naplnit jak nasladko, tak i naslano. Náš recept nabízí rovnou tři varianty náplní. Příprava není nijak…
Tradičním tureckým pokrmem je gözleme, placka, kterou můžete naplnit jak nasladko, tak i naslano. Náš recept nabízí rovnou tři varianty náplní. Příprava není nijak…
Tradičním tureckým pokrmem je gözleme, placka, kterou můžete naplnit jak nasladko, tak i naslano. Náš recept nabízí rovnou tři varianty náplní. Příprava není nijak…
Rozehřejeme velkou pánev, přidáme lžíci oleje ze sušených rajčat a slaninu na nudličky. přidáme domácí, předem vařené noky nebo koupené gnocchi a opékáme cca 5 minut.Do…
Pohanka začíná být v dnešní době oblíbenou potravinou pro její cennou výživovou hodnotu. Pohanka je přirozeně bezlepková a obsahuje důležité vitamíny, bílkoviny a…
Pohanka začíná být v dnešní době oblíbenou potravinou pro její cennou výživovou hodnotu. Pohanka je přirozeně bezlepková a obsahuje důležité vitamíny, bílkoviny a…
Nemáte zrovna po ruce maso? Zkuste rychlé a křupavé řízečky ze sýru a rohlíků. Bude z nich dobrý oběd nebo večeře, která zasytí. Podávat je můžeme také s čerstvým…
Pravověrní milovníci pizzy použijí na obložení korpusu sugo a originální suroviny. Pokud ale na dobrou a rychlou večeři čeká dětské osazenstvo, s povděkem přijme…
Mleté řízky jsou velmi oblíbené jídlo. Původně známé jako holandské, navíc obohacené kromě sýra i mrkví. Ta odlehčí a i ochutí maso. Takže mohou opadnout případné…
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájená prsa a uzené maso, osolíme, opepříme, zakapeme tabascem a posypeme kari kořením. Přidáme nadrobno nakrájenou jarní…
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Přidáno 9. 5. 2024 09:39