Čtyřbarevná pizza
Recept ještě nebyl hodnocenNecháme vzejít kvásek a z mouky a ostatních surovin vypracujeme tuhé, ale nelepivé těsto (dle popotřeby můžeme přidávat mouku) a necháme vykynout přibližně 40 minut (lze…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Necháme vzejít kvásek a z mouky a ostatních surovin vypracujeme tuhé, ale nelepivé těsto (dle popotřeby můžeme přidávat mouku) a necháme vykynout přibližně 40 minut (lze…
Tuňáková pomazánka z jemného mascarpone, s čerstvými bylinkami, ochucená kapary, nejlépe chutná na čerstvém kváskovém pečivu. Její využití je opravdu univerzální,…
Na pánvičku dáme na rozpálený olej nakrájený pórek, na plátky žampiony a papriku a dusíme do měkka. Pak přidáme tuňáka a opepříme a osolíme. Mezitím si uvaříme…
Těstoviny uvaříme v osolené vodě a scedíme je. K těstovinám přidáme pesto, promícháme, pak tuňáka, nakrájenou papriku, rozpůlená rajčátka, část nastrouhaného sýra. Směs…
Kysanou smetanu opepříme osolíme (raději méně, tuňák je slaný dost), přidáme hořčici. Doplníme zeleninou a vejci, sýrem, tuňákem, ze kterého jsme slili olej, vše…
Na oleji zpěníme cibulku a současně opečeme slaninu. Když obojí zrůžoví, přidáme tuňáka (slijeme olej, který již nepoužijeme, ale pokud je konzerva ve vlastní šťávě,…
Tuňáka a kukuřici scedíme a necháme okapat. Cibule oloupeme, nakrájíme na měsíčky a na oleji osmažíme dozlatova. Necháme vychladnout. Nať jarní cibulky nakrájíme na…
Na pánvi rozpálíme olej. Přidáme strouhaný zázvor a česnek, mícháme, přidáme cibuli, zelenou chilli papričku, kari a skořici. Když je cibule světle hnědá, přidáme maso z…
Tvaroh s máslem utřeme do jednolité hmoty ( Farmářský nebo hrudkový vytvoří hrubší strukturu, není úplně hlaďounká). Přidáme prolisovaný česnek, konzervu tuňáka i s…
Slaný francouzský koláč quiche se v poslední době těší veliké oblibě. Připravte si jeho menší variantu, skládající se z křehkého těsta a výtečné smetanové náplně se…
V misce smícháme pomazánkové máslo, částečné slitou konzervu tuňáka, na malé kostky nakrájenou kapii a pažitku. Z avokáda vydlabeme dužinu, rozmačkáme vidličkou a…
Cestoviny uvaríme. Medzitým tuniaka necháme odkvapkať, narežeme cibuľu na tenšie plátky, paradajky na väčšie kocky, olivy na malé kolieska a všetko spolu s korením…
Suchou rýži osmahneme na dvou lžících olivového oleje, pak přidáme dvojnásobné množství vody, co je rýže, osolíme a přivedeme k varu. Zmírníme plamen, rýži zakryjeme…
Cesnek prolisujeme nebo nastrouhame a smichame s pomazankovym maslem a tunakem.
Ledový salát pokrájíme na kousky, přidáme na jemno nakrájené mango, k tomu vyklopíme konzervu tuňáka, přidáme pokrájené olivy, zakápneme trochou olivového oleje,…
Omyjte a nakrájejte žampiony na plátky. V hrnci rozehřejte olivový olej, přidejte stroužek česneku vcelku, po chvíli vyjměte. Nyní přidejte žampiony a šunku nakrájenou…
Těstoviny uvaříme běžným způsobem. Cukety a cibulky nakrájíme na plátky a osmahneme na oleji, osolíme, opepříme a vmícháme do těstovin, přidáme rozmělněného tuňáka a…
Z rajčete odstraníme prostřední tekutou část se semínky a dužninu nakrájíme na drobné kostičky. Avokádo přepůlíme a lžičkou z něho vydlabeme dužninu. Společně se slitým…
Obří kuskus připravíme dle návodu a necháme vychladnout. Tuňáka slijeme, dáme do mísy a vidličkama jemně rozdělíme na menší kousky. Ančovičky pokrájíme na malé kousky a…
Těstoviny uvaříme běžným způsobem a necháme vychladnout. Pórek nakrájíme na kolečka, přidáme kukuřici, propláchnuté fazole, tuňáka a smícháme s majonézou naředěnou…
Tuňáka utřeme s taveným sýrem, přidáme cibuli na kostičky a zelí.
Dáme vařit těstoviny dle návodu, nandáme jich tam tolik kolik sní 1 osoba (já dala syrových 1 hrst). Mezitím si nakrájíme porek, papriku, lehce orestujeme, přidáme…
Tuňáka,fazole,nakrájenou cibuli,nakrájená rajčata na plátky smícháne a osolíme podle chuti.Podávat se může jen s chlebem s máslem
Očištěné maso zalijeme v misce vínem, přidáme bylinky a necháme přes noc v lednici. Maso krásně zkřehne.Druhý den maso vyndáme, osušíme a svážeme provázkem do tvaru…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno 8. 6. 2024 16:39
Přidáno 8. 6. 2024 10:22
Cuketová omeleta: Šťavnatost zajistí cuketa a k lahodné krémovosti pomůže přeložení omelety, ne její otáčení
Dokonalý domácí bujon připravíme i ze zbytků a můžeme jej zamrazit na příště. V chuti předčí ten kupovaný!
Bramborové orgie: Už jste ochutnali francouzské tartiflette, indickou bramborovou placku nebo švédský brambor s lososem?