Kuřecí steak po mlynářsku
Recept ještě nebyl hodnocenKrmě s dokřupava udělanou kůžičkou kolem šťavnatého, nevysušeného masa Z masa opatrně (abychom neoddělili kůži od masa) vypreparujeme stehenní kost (nezapomeneme ani…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Krmě s dokřupava udělanou kůžičkou kolem šťavnatého, nevysušeného masa Z masa opatrně (abychom neoddělili kůži od masa) vypreparujeme stehenní kost (nezapomeneme ani…
Brambory uvaříme, může být i ze syrových, ale trvá to déle a nakrájíme na plátky. Vezmeme zapékací mísu nebo pekáček na dno dáme kolečka cibule, pak dáme brambory a…
Oloupané syrové brambory pokrájíme na kostičky, přidáme pokrájenou cibulku, pórek na kolečka a na drobno pokrájenou uzeninu. Osolíme-(pozor jen málo, gril. koření je…
Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou uzeninu, česnek, pórek.Přidáme hrachovou kaši, zalijeme vodou necháme povařit, přádáme vejce a dochutíme solí, pepřem,…
Kyslú kapustu podusíme na cibuľke, osolíme, okoreníme podľa chuti. Kto chce, pridá na kocky pokrájané niečo údené alebo slaninkú, ale nie je to nutné.Zemiaky olúpeme,…
Uděláme si cibulový základ. Mezitím než nám zesklovatí, si nakrájíme slaninu a uzeninu, kterou přidáme k cibuli. Osolíme, opepříme a podlijeme troškou vody (asi 1/4…
Maso nakrájíme na větší kostky, v míse prosolíme uvedeným množstvím a uložíme zakryté nejlépe na noc do lednice (můžeme ale zpracovat ihned).V pekáči s víkem zahřejeme…
Uděláme těsto z mouky, tvarohu, tuku a soli. Je vhodné ho udělat den dopředu a uložit do lednice.Na pánvi rozehřejeme olej, vložíme cibuli nakrájenou na půlkolečka,…
Máte-li čerstvé ředkvičky, pak neváhejte a připravte z nich výborný tvaroh. Smetanová chuť tvarohu v kombinaci se štiplavými ředkvičkami spolu perfektně funguje. Nejlépe…
Na tuku si osmažíme cibulku. Když je dozlatova usmažená, přidáme uzeninu (pokud máme rádi), necháme osmahnout a nakonec dáme celá vejce, osolíme a mícháme do ztuhnutí.…
Cuketová sekaná je skvělá jak horká, čerstvě po upečení, tak i zastudena, jako chuťovka. Můžeme ji připravit i ve vegetariánské variantě. Bude stačit slaninu nahradit…
Do vymazaného pekáče dáme vrstvu brambor krájených na kostky, osolíme a poklademe masem. Na to rozložíme zeleninu z leča a další vrstvou budou znovu brambory, které…
Troubu si zapneme na cca 200°C. Listové těsto rozložíme, potřeme celé vajíčkem rozmíchaným se lžící vody, rozkrájíme (výborně to jde rádýlkem na pizzu) na delší…
Na rozpálený olej dáme orestovat cibulku do růžova, přidáme nakrájenou brokolici a kapustu, osolíme ,opepříme, chvíli dusíme a zalijeme vývarem(nebo masoxem, Vegetou)…
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou uzeninu, nahrubo nastrouhaný celer a mrkev, osolíme, opepříme a restujeme. Trošku podlijeme vodou, aby se nám…
Zbyly vám vařené brambory z předchozího pokrmu a nevíte co s nimi? Přidejte k nim uzeninu, oblíbený sýr a směs namelte. Přidejte vejce a tvarujte krokety, které po…
Jste milovníci kyselých okurek, znojemské omáčky, ale rádi byste zkusili něco nového? Tak tenhle recept na okurkově kyselou čočku je právě pro vás. Přidáním uzeného masa…
Uvař pytlík těstovin. Na oleji osmaž nakrájenou cibuli, uzeninu a žampiony. Ke konci přidej nakrájenou papriku a cibulku a podle chuti osol a opepři. Uvařené těstoviny…
Hrách přes noc namočíme a poté uvaříme doměkka.Namočené kroupy také uvaříme . Na sádle dohněda orestujeme drobně nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou uzeninu a…
Rýži propláchneme a v osolené vodě uvaříme doměkka. Pak vmícháme lžičku kari, na másle osmaženou cibuli, nastrouhaný sýr, na jemno nakrájenou uzeninu , vejce, podle…
Do misky dáme tvaroh, přidáme lžičku sody bikarbony a dobře vymícháme. V plecháčku si rozehřejeme lžičku másla (ramy) a když schladne přimícháme k tvarohu. Dobře…
Z oleje, cibule a mouky uděláme jíšku, přisypeme papriku, zalijeme a vaříme. Přidáme pokrájené brambory, papriky na proužky, protlak, bobkový list a sůl a vaříme téměř…
V pekáčku opečeme na kostky nakrájené maso a slaninu s cibulí a předem namočenými houbami. Když je maso upečené, přidáme uvařené nakrájené brambory s uzeninou a…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Louis de Funès byl gurmán. Nepohrdl ale vepřovými ledvinkami nebo zelňačkou a sám si pěstoval bio zeleninu
Souboj na talíři završil fantastický houbový guláš pod taktovkou Jana Punčocháře. Jak tohle levné jídlo připravit dokonale?
Smažení: Jak správně na tento druh úpravy pokrmů? S tipy od Zdeňka Pohlreicha to bude hračka