Čokoládový dort s mascarpone krémem a jahodami
Recept ještě nebyl hodnocenJednoduchá příprava a i přes to skvostně vypadající dort. Čokoládový korpus z ochuceného kefírového mléka je proložený kousky čerstvých jahod a krémem z mascarpone. Na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jednoduchá příprava a i přes to skvostně vypadající dort. Čokoládový korpus z ochuceného kefírového mléka je proložený kousky čerstvých jahod a krémem z mascarpone. Na…
Vejce vyšleháme s cukrem, přidáváme vodu po lžících.Po vyšlehání do husté pěny přimícháme lehce mouku smíchanou s práškem do pečiva.Nalijeme na plech s pečicím papírem a…
Tuto roládu bez mouky můžeme podávat i lidem alergickým na lepek. Náplně zvolíme dle své chuti. Někdo si ochutí šlehačku např. karamelem nebo likérem, někdo do rolády…
V míse si promícháme všechny ingredience na těsto. Nalijeme na předem vymazaný a vysypaný plech a pečeme na 180°C po dobu 15 minut (max 20 minut dorůžova).Kompot,…
Do jedné misky dáme vejce a cukr a do druhé mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vejce s cukrem ušleháme do pěny, pomalu za stálého míchání přisypeme mouku s práškem…
Z mléka, cukru a pudink. prášku si uvaříme krém, přikryjeme potr. fólií a dáme vychladit. Sušenky rozdrtíme, pokapeme mlékem s rumem a přidáme měkké pokrájené máslo a…
Z křehkého odpalovaného těsta upečeme drobné bochánky, které plníme jemnou a nadýchanou šlehačkou. Tím se také profiterolky liší od nám známých věnečků. Navíc je jejich…
Upéct roládu bez mouky není tak složité, jak by se na první pohled zdálo. Lehounká jak dech, naplněná šlehačkovým krémem bude exkluzivní tečkou na slavnostní tabuli při…
Lehounké těsto této rolády v sobě ukrývá pořádnou vrstvu ušlehané smetany a sladkokyselou náplň z višní. Dopřejte si skvělý moučník také, není tak složitý na přípravu a…
Vejce si vyšleháme s vodou do pěny. Přidáme cukr a šleháme tak dlouho, dokud se trochu většina nerozpustí. Mouku smícháme s práškem do pečiva a prosijeme do vajec. Formu…
Den před pečením si připravíme šlehačku. Do kastrůlku, nejlépe s nepřilnavým povrchem dáme cukr, zakápneme vodou a za stálého míchání rozpustíme na karamel. Dáváme pozor…
K přípravě tohoto jednoduchého nepečeného dezertu nepotřebujete troubu, ale zato se hodí lednička. Jemné kakaové sušenky promazané pudinkovým krémem, čerstvé jahody a…
Nejdříve uděláme kvásek z droždí, trochy cukru a vlahého mléka. Smícháme všechny suroviny s kváskem a vypracujeme hladké těsto, které necháme vykynout.Vykynuté těsto…
Tento moučník se zhotovuje v různých obměnách, nejčastěji se nazývá jako Žravé řezy. Těsto a smetanová náplň je vždy téměř stejná, mění se jen druh ovoce a různě…
Sladká roláda s jednoduchým třepacím krémem, který voní po mandarinkách a vanilce, bude příjemným moučníkem ke kávě. Pusťte se s chutí do přípravy, není to nijak složité…
Piškot: Vejce ušleháme s cukrem do pěny, pomalu přimícháme mouku. Vylijeme na tukem vymaštěný a moukou vysypaný plech (nebo pečící papír) a pečeme v předehřáté troubě…
Ze všech surovin na korpus vypracujeme ručním šlehačem středně husté těsto. Na dno dortové formy (rozevírací, průměr 26 cm) vystřihneme kolečko pečicího papíru a na něj…
Ze všech surovin na korpus vypracujeme ručním šlehačem středně husté těsto. Na dno dortové formy (rozevírací, průměr 26 cm) vystřihneme kolečko pečicího papíru a na něj…
Korpus: Vyšleháme bílky s cukrem dotuha (když vytáhneme šlehač, musí v bílkové hmotě zůstat špičky v místě vytažení šlehacích metliček). V další míse si vyšleháme…
Ořechy a karamel, to jsou dva komponenty, které spolu tvoří dokonalé duo. Tento dort je složen z ořechového nadýchaného piškotu, který je proložen lahodnou karamelovou…
Odpalované těsto: Vodu se solí a máslem přivedeme do varu. Postupně přisypáváme mouku a na mírném ohni stále mícháme, až se těsto spojí a přestane se lepit. Do…
Žloutky vyšleháme s cukrem (bílky ušleháme zvlášt na pevný sníh), přidáme 5 lžic horké vody, mouku s práškem do pečiva a vše zašleháme dohromady. Potom pomocí vařečky…
Kávové děrované řezy jsou přesně to, co chcete mít na dezertním talířku po nedělním obědě. Nejlépe ještě s šálkem dobrého čaje, či kávy. Kyprý korpus, silná kávová…
Těsto připravíme stejně jako ve výše uvedeném receptu , jen ho upečeme v kulaté formě. Necháme vychladnout a napříč rozřízneme.Na krém si utřeme mascarpone s vanilkovým…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Řídká kaše bryja, prastaré jídlo Slovanů i Keltů, je vynikající s hruškami a s jablky. Vylepšíme ji smetanou nebo oříšky
Retro okénko: Sifon, cibulák a umakart. Takhle vypadaly kuchyně v 80. letech
Jednoduchá valentýnská srdíčka podle Besky z MasterChefa: Moučník z listového těsta zvládnou i začátečníci