Dort se zrcadlovou polevou
Recept ještě nebyl hodnocenNejdříve predehrejeme troubu na 170 stupňů. Vymazeme formu olejem a vysypeme hrubou moukou. Pokud mame teflonovou formu, na dno dame pecici papir a uzavreme. Boky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejdříve predehrejeme troubu na 170 stupňů. Vymazeme formu olejem a vysypeme hrubou moukou. Pokud mame teflonovou formu, na dno dame pecici papir a uzavreme. Boky…
Všechny suroviny na těsto smícháme a upečeme v dortové formě na 180 °C 25 min. Mezitím ušleháme šlehačku se ztužovačem a cukrem a pomalu zašleháme tvaroh.Vychladlý…
Piškot: vajíčka s cukrem a horkou vodou ušleháme do husté pěny, pomalu přimícháme mouku s práškem do pečiva. Dáme na velký plech s pečícím papírem, pečeme asi 10 minut…
Rozpálíme troubu na 170°C Dno dortové formy vyložíme pečícím papírem, boky formy vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou, nebo můžete komplet celou formu vymazat a…
Piškot: Vajíčka si vymícháme s cukrem, moukou a kypř. práškem a vlijeme na vymaštěný a vysypaný plech nebo do dortové formy. Pečeme na 200 stupňů cca 10 minut dozlatova.…
Nejprve si lehce metličkami vyšleháme celá vejce, poté přidáme krupicový cukr a vyšleháme do pěny. Vsypeme 4 celé kakaové pudinky, PDP a prošleháme. Nakonec vlijeme olej…
Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink a necháme ho vychladnout. Občas promícháme, aby se neudělal škraloup. Pak do pudinku přidáme máslo, rum a vyšleháme…
Odpalované těsto: Vodu se solí a máslem přivedeme do varu. Postupně přisypáváme mouku a na mírném ohni stále mícháme, až se těsto spojí a přestane se lepit. Do…
Na másle dozlatova opražíme sekané mandle, potom si nakrájíme banán na kolečka.Smetanu na šlehání a ztužovač smetany vyšleháme do tuha.Do šlehačky přidáme zlehka…
Oddělíme si žloutky od bílků, z bílků ušleháme pevný sníh. Zbytek surovin( vč. žloutků) ušleháme a nakonec zhlehka vmícháme sníh z bílků. Pečeme na 180°C přibližně 15…
Sladká roláda s jednoduchým třepacím krémem, který voní po mandarinkách a vanilce, bude příjemným moučníkem ke kávě. Pusťte se s chutí do přípravy, není to nijak složité…
Šlehačky ušleháme se ztužovačem šlehačky, vanilkovým a moučkovým cukrem a zlehka promícháme s kysanými smetanami. Na podložku skládáme BeBe do obdélníku o straně 6 x 4…
Žloutky vyšleháme s cukrem do bohaté pěny. Cukr musí být rozpuštěný. Zašleháme pudinkový prášek. Z bílku a špetky soli ušleháme tuhý sníh a ten zlehka vmícháme do…
Kávové děrované řezy jsou přesně to, co chcete mít na dezertním talířku po nedělním obědě. Nejlépe ještě s šálkem dobrého čaje, či kávy. Kyprý korpus, silná kávová…
Nadýchaný dezert, který dostojí svému názvu mraky. Křehké odpalované těsto je pokryto vrstvou vanilkového krému, který doplňuje dohladka vyšlehaná šlehačka. To vše je…
Piškot: Vyšleháme cukr a vejce do pěny a pomalu přimícháme ostatní suroviny. Upečeme 2 piškotové pláty o stejné velikosti. Vychlazené pláty těsta slepíme krémem a dáme…
Milujete tradiční větrníky, ale odrazuje vás "piplání" s tvarováním a plněním jednotlivých větrníčků? Vyzkoušejte tento recept, který chutná úplně stejně, ale je na celý…
Krém: Vyšleháme obě šlehačky do tuha, smícháme s tvarohy a zakysanou smetanou, osladíme dle chuti a přidáme ztužovač. 1. vrstva piškot, 2. vrstva krém, 3. vrstva jahody…
Dort rozpůlíme, polevou na něj nalepíme hotová marcipánová pera a necháme zatuhnout. Poté půlky dortu postavíme, "zády" k sobě přilepíme krémem a přiděláme k dortu…
Na horké letní dny se hodí osvěžující a chlazené moučníky. Jedním takovým je přesně tento nepečený tvarohový řez s ovocem. Jeho příprava je snadná, rychlá a je potřeba…
Vejce vyšleháme s cukrem, přidáváme vodu po lžících.Po vyšlehání do husté pěny přimícháme lehce mouku smíchanou s práškem do pečiva.Nalijeme na plech s pečicím papírem a…
Piškotová hmota: 6 lžic pískového cukru utřeme se 6 žloutky, přidáme 6 lžic polohrubé mouky a nakonec lehce vmícháme sníh ze 6 bílků. Rozetřeme na pečící papír na plech…
Mini zákusky jsou vždy vítaným zpestřením při oslavách, návštěvách, nebo jen tak k nedělní kávě. Listové bublinky můžeme naplnit i pařížskou nebo karamelovou šlehačkou,…
Bílky vyšleháme se špetkou soli v tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem a vodou do pěny, vmícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec vmícháme sníh. Nalijeme do vymazané…
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 27. 5. 2024 08:30
Přidáno 27. 5. 2024 07:56
Zahráli jsme si na Punčocháře s Forejtem a vytvořili streetfood z české klasiky: Bagetu plněnou výpečky a cibulovým dipem
Cukrářka Míša Landová poradí, jak na dokonalé makronky s arašídy a mléčnou čokoládou
Brownies podle Sylvie z Peče celá země: Použijte kvalitní čokoládu a nekoukejte na kalorie, říká nadaná flétnistka