Kompot je skvělý způsob, jak si sezónní ovoce vychutnat i mimo sezónu
Kompotované ovoce prošlo tepelnou úpravou, díky které vydrží v uzavřené nádobě i několik let. Sladký nálev je jemný a stejně jako samotné ovoce se dá využít při přípravě ovocných pohárů nebo dezertů. Kompotované ovoce se hodí třeba také do alkoholického i nealkoholického punče.
Kompotované ovoce
Kompot lze udělat ze všech druhů ovoce, ale i ze zeleniny – ano, máme na mysli dýňový kompot. Klasika je kompot z angreštu nebo z loupaných broskví. A co zkusit kompot z jeřabin nebo z hroznového vína?
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 1 hodinou
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno před 11 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno před 23 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno 9. 5. 2024 08:30
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno 9. 5. 2024 06:45
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno 8. 5. 2024 18:11