Salát neznamená nutně jen diety a odříkání. Máme pro vás spousty lahodných receptů
Salát je skvělým lehkým jídlem, které je oblíbené zejména v letních měsících, ale výjimkou nejsou ani teplé sytější saláty. Pokud jej navíc doplníte kvalitní bílkovinou, poslouží jako skvělý hlavní chod, který zasytí. Saláty se také běžně používají jako příloha k hlavnímu jídlu, abyste do těla dostali potřebné vitamíny a vhodně doplnili pokrm na talíři.
Nejoblíbenější saláty
Salát už dávno není jen o tom smíchat 3 druhy zeleniny a hned po snězení mít hlad. V dnešní době mají saláty vyladěné chutě a poměry živin k dokonalosti.
- Saláty z červeného či čínského zelí (Coleslaw),
- sytější těstovinové saláty, saláty s kuřecím masem (zejména Caesar),
- zeleninové saláty (rajčatový, okurkový, šopský, mrkvový, hlávkový,
- saláty z červené či černé čočky,
- méně obvyklé saláty z červené řepy, kysaného zelí, hub, pečených paprik atd.,
- saláty k pečivu (pochoutkový, vajíčkový, vlašský, ředkvičkový, ...).
Den Caesar salátu
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 19 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 21 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 23 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno 19. 5. 2024 10:00
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno 19. 5. 2024 08:11
Přečtěte si Zobrazit více
Šafrán: Víte, kde v kuchyni použít toto nejdražší koření světa a jak poznat padělek?
Reportáž ze školní jídelny, kde mají salátové bary a pečou si vlastní chleba. Nástupní plat kuchaře byl přitom 18 000 hrubého
Výlet do středověku: Koláčky s houbovou náplní podle 600 let starého receptu jsou překvapivě vláčné a nadýchané