20 tipů na nejlepší bábovky podle receptů našich maminek a babiček
Bábovka je sladké pečivo, kterému se v minulosti říkalo "bába" - proto se forma na pečení nazývala bábovka. Jde o moučník, který pekly naše maminky, babičky i prababičky a recepty na něj se dědí z generace na generaci.
V současnosti na bábovky existuje nespočet variací. Jsou bábovky piškotové, třené, kynuté i tvarohové. Přidává se do nich ovoce, rozinky, zelenina, mák nebo ořechy. Povrch bábovky můžeme polít polevou nebo jen poprášit cukrem.
Mohlo by vás zajímat
Recepty ve výběru
- Rychlá bábovka šlehačková
- Piškotová bábovka
- Čokoládová bábovka ze zakysané smetany
- Tvarohová jednoduchá bábovka
- Pudinková bábovka
- Bábovka s roládou
- Kokosová bábovka s rumem
- Jablíčková bábovka
- Bábovka mandlovo-rumová
- Jogurtová bábovka-rychlovka
- Kynutá maková bábovka
- Bábovka ořechová
- Citronová bábovka se zakysanou smetanou
- Tvarohovo-mrkvová bábovka
- Bramborová bábovka
- Opilá maková bábovka
- Hrnková olejová bábovka
- Mramorová bábovka..:-)
- Perníková bábovka s mandlemi
- Majonézová kakaová bábovka s tvarohem
1/20
1/20
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 16 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 18 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 19 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 21 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
„Il Boemo“ Josef Mysliveček měl na talíři spoustu zeleniny a mohl si pochutnávat na tiramisu, které sloužilo jako afrodisiakum
„Když nemáte kečup, dejte tam hořčici“ aneb Jak se proměňovala česká gastronomie během třiceti let existence TV Nova
20 tipů na silvestrovské pohoštění: Poradíme vám, co připravit na sváteční stůl
Komentáře