Čím nahradit prášek do pečiva? Rady pro snadné pečení
Prášek do pečiva, neboli kypřicí prášek, je kypřidlo, které uvolňováním bublinek oxidu uhličitého zvětšuje objem těsta a činí ho lehkým a nadýchaným. Prášek okamžitě reaguje s kapalinami v těstě, proto se spolu s moukou přidává až nakonec.
Některé moučníky nebo pečivo se bez kypřicího prášku neobejdou. Může se stát, že ho zapomeneme koupit a proto musíme experimentovat a prášek do pečiva nahradit jinými ingrediencemi. Poradíme vám, jak na to.
Čím nahradit kypřicí prášek
Můžeme použít sodu, droždí nebo si prášek vyrobit sami:
- Připravíme si kyselinu citrónovou a sodu, které smícháme se škrobem (pohlcuje vlhkost) a uchováváme v chladu.
- Také z jednoho dílů sody a dvou dílů vinného kamene připravíme prášek do pečiva, který uchováme ve vzduchotěsné nádobce.
- Přidáním perlivé minerálky piškotové těsto nakypříme, ale musíme pracovat rychle. Nehodí se do tužších těst.
Náhražky prášku do pečiva můžete vyzkoušet při přípravě zakysaných lívanečků podle našeho videa - zaručeně se vám povedou:
Další tipy a triky
Nejnovější recepty Více
Naložené ředkvičky
Přidáno před 8 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno před 21 hodinami
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Komentáře