Čím plníme kuřecí stehna? Vyzkoušejte nádivku z housky, zeleninu či uzeninu
I z klasických kuřecích stehen můžeme připravit báječný oběd, stačí je naplnit nadýchanou nádivkou z housek, zeleninou nebo také uzeninou. Stehna jsou uvnitř šťavnatá a na povrchu příjemně křupavá.
Nejlepším způsobem přípravy kuřete je vaření, a to ideálně pomalu tažený vývar. Dobrou volbou je také vaření v páře nebo dušení. Pro ozvláštnění jídelníčku je skvělou variantou stehna naplnit oblíbenou surovinou a upéct v troubě do křupava.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Čím můžeme stehna naplnit
Stehna plníme do prostoru mezi masem a kůží. Můžeme je plnit více způsoby, vždy záleží na naší chuti. Představíme vám nejčastější náplně.
- Nádivka: Stehna velmi často plníme nádivkou z housek s bílkovým sněhem a čerstvými bylinkami.
- Zelenina: Nejčastěji k plnění využíváme zeleninu jako špenát, medvědí česnek nebo také cuketu.
- Uzeniny: Kdo není velkým fanouškem zeleniny, mnohem raději sáhne po uzeninách typu šunka, klobása, slanina nebo také sušené salámy.
- Houby: Vášniví houbaři mohou své úlovky využít do houbové směsi, kterou pak stehna naplní.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 8 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 10 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 12 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 13 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Karolina Světlá si pochutnávala na specialitách z Podještědí: Vařilo se kyselo s chlebovým kváskem nebo carapanda
5 tipů, čím potírat kuře na grilu: Vyzkoušejte osvědčené rady pro oblíbenou letní klasiku
7 nejlepších receptů na kuře s nádivkou: Proměňte obyčejné kuře na slavnostní pokrm díky skvělé nádivce
Komentáře