Jak vylepšit litý perník? Vyzkoušejte do těsta přidat nasekané ořechy, rozinky a sušené ovoce, nebo potřít moučník čokoládou
Perník na plech je oblíbeným moučníkem, jehož příprava je rychlá a výsledek velmi chutný. Perník provoněný kakaem a perníkovým kořením bude lákavým zákuskem pro všechny členy domácnosti. Přinášíme několik tipů, jak perník ještě vylepšit a pozvednout jeho chuť.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak vylepšit těsto na perník
Do perníkového těsta můžeme přidat některou z následujících surovin, která jeho chuť vylepší a ozvláštní:
- nasekané ořechy,
- sušené ovoce - směs ovoce nebo jen rozinky,
- kandované ovoce,
- nasekanou čokoládu.
Čím dozdobit perník po upečení
Upečený perník lze samozřejmě jíst i jen tak, ale přiznejme si, něco by mu chybělo:
- pokud chceme zůstat minimalističtí, pak perník jen zlehka pocukrujeme cukrem moučka,
- nebo perník potřeme oblíbenou marmeládou či povidlím - perník potíráme ještě teplý, aby tužší marmeláda lehce polevila a lépe se roztírala,
- jindy perník potřeme čokoládovou polevou,
- nebo polijeme citronovou polevou,
- případně ještě potřený perník posypeme kokosem, nasekanými ořechy či plátky mandlí,
- a pokud chceme perník vylepšit až při servírování, pak ho doplníme kopečkem šlehačky a lístkem máty.
Jak upéct nadýchaný perník
A jak na nadýchaný Andělský perník nám poradí následující videorecept:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ananasové kytičky
Přidáno před 4 hodinami
Bramborový guláš s klobásou a paprikami
Přidáno před 5 hodinami
Caesar salát wrap
Přidáno před 7 hodinami
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 20 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 21 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na to, aby rozinky, které přidáme do těsta, neklesaly dolů. Jednoduchý trik je záležitostí chvilky
Čokoládovou polevu ganache zvládne každý. Je hotová během chvilky a skvělá na potírání dortů a moučníků
Jak upéct úžasný jablečný perník? Je krásně vláčný, plný ořechů a rozinek. Skvěle chutná s čokoládovou polevou
Komentáře