Co připravit ze špagetové dýně? Využití je naprosto univerzální
Je několik druhů dýní, na které nedáme dopustit. Prvenství získala samozřejmě dýně hokaido, která má výbornou chuť, barvu i jednoduché zpracování. Ale co takhle dýně špagetová nebo máslová? Obě mají dlouhé řady příznivců.
Dýně špagetová sice není na pohled tak nápadná jako výše zmíněná dýně hokaido, ale o to atraktivnější je její obsah. Velká je tak akorát k rodinnému obědu. Příprava je poměrně jednoduchá, nemusí se konat žádné složité loupání, protože tepelná úprava probíhá ve slupce.
- Celou dýni obvykle rozkrojíme, odstraníme vnitřky a semínka (pevnou lžící nebo malou naběračkou), poté upečeme v troubě. Po upečení dýni vydlabeme a použijeme podle potřeby.
- Dýni můžeme také uvařit, obvykle v celku. Po uvaření rozkrojíme, vydlabeme semínka a získané špagety použijeme podle vybraného receptu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Co připravit ze špagetové dýně
Když tuto dýni uvidíte při nákupu mezi zeleninou, není proč váhat. Není nic jednoduššího, než připravit špagetovou dýni. Nadchne také ty, kdo nekonzumují lepek a rádi by si dali špagety - chuť dýňových špaget je výborná, přitom v nich není žádná mouka, vejce, nic takového. Jaké je nejčastější použití špagetové dýně?
Špagetová dýně místo klasických špaget
Tento postup je úplně nejjednodušší a nejrychlejší. Vydlabané a načechrané špagety dochutíte na talíři stejně, jako když připravujete běžné špagety. Můžete použít omáčky, které máte rádi a povrch pokrmu bohatě posypat strouhaným sýrem. A nechte se překvapit, jestli vaši strávníci poznají, z čeho špagety jsou.
Špagetová dýně je skvělá k zapékání
Vybrali jsme pro vás několik receptů pro inspiraci, ale jistě vás napadnou i další. Při zapékání se totiž nemusíte bát experimentovat. Sýr a vajíčko se hodí vždy, ale nezapomeňte špagety dobře ochutit a doplnit tím, co máte rádi. Je dobré vědět, že slupka této dýně se nekonzumuje.
Placičky a smaženky ze špagetové dýně
Upečenou nebo uvařenou dýni jednoduše využijete do různých placiček, které pak usmažíte na pánvi. Na ochucení si dejte záležet, pro lepší soudržnost je dobré přidat vajíčko, můžete vyzkoušet i strouhaný sýr. Placičky chutnají hned po usmažení s bramborami nebo studené s chlebem.
Špagetová dýně nasladko
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno před 5 hodinami
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Přečtěte si Zobrazit více
Jak nejlépe využít špagetovou dýni? Připravíme z ní falešné polévkové nudle, nepravé špagety i fit „bramboráčky"
Strouhaný sýr v kuchyni - jednoduchý a chutný pomocník, který vylepší mnoho pokrmů
Čím se liší hokaido od jiných dýní a na co se nejvíce hodí? Proč se tato malá dýně stala královnou naší kuchyně?
Komentáře