Co udělat z jehněčího masa? Poradíme několik možností, jak maso zpracovat
Jehněčí maso je často konzumováno ve velikonočním období. Jehněčí bývalo prvním dostupným masem po zimě a má navíc křesťanský význam. Symbolizuje Ježíše Krista, který se obětoval pro dobro všech. Poradíme, co z tohoto masa připravit.
Jehněčí maso není aromatické, ale může se stát, že zrovna koupíte maso z většího a staršího beránka. Nezoufejte, aroma z masa pomůže odstranit mléko. Stačí ho do něj naložit a nechat tak přes noc. Každopádně jehněčí maso je měkké a šťavnaté a rozhodně stojí za ochutnání.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Co připravit z jehněčího masa
S jehněčím masem můžeme pracovat podobně jako s vepřovým.
- Tradiční je jehněčí pečínka, která je velmi oblíbená. Stejně tak jako pečená plec nebo kolínko.
- Delikatesou je jehněčí hřbet, který můžete upéct v celku nebo ho připravit jako minutku.
- Z plece i různých odřezků masa jde uvařit vynikající guláš, který nejlépe chutná druhý až třetí den, kdy se chutě krásně rozleží.
- Často v kuchyni zpracováváme také jehněčí vnitřnosti.
- Z kýty lze udělat vynikající omáčku, ale maso můžeme připravit i jako ragů nebo ho podusit.
Jehněčí maso se dobře kombinuje s aromatickými bylinkami i kořením. Často se používá v indické i asijské kuchyni a tak můžete tomuto masu dodat exotický nádech.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Mandlové šneky
Přidáno před 10 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 12 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 13 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Jablkové buchtičky
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno 8. 5. 2024 13:03
Komentáře