Co je cukrový rozvar: Poradíme vám, k čemu se používá
Cukrový rozvar je nedílnou součástí cukrářských výrobků. Bílkový sníh se zašlehaným rozvarem zůstane pevný a během krátké doby nezvodnatí, což je nežádoucí například u plněných kremrolí nebo bílkovo-máslového krému.
Cukrový rozvar na zpevnění bílkového sněhu připravujeme z krupicového cukru a vody. Pokud máme teploměr, použijeme ho k měření teploty sirupu - pokud ne, musíme rozvar vyzkoušet pomocí drátěného očka.
Mohlo by vás zajímat
Jak připravit cukrový rozvar
Připravíme si stejné množství vody a cukru (například 1 hrnek) a drátek s očkem:
- Vodu s krupicovým cukrem dáme do kastrolku svařit na 115–120 °C.
- Když se voda přestane vařit a jen drobně perlí, ponoříme do ní očko z drátu.
- Do cukrové blanky v očku foukneme - když odlétnou bublinky, rozvar je hotový.
- Ještě horký rozvar zašleháme do sněhu z bílků.
Pokud se bojíme přípravy cukrového rozvaru, můžeme vyzkoušet šlehání bílků nad parou, ve vodní lázni:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 4 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 5 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno před 17 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Komentáře