Jak dlouho potit cuketu? Starší cukety obsahují větší množství vody. Jak si s ní poradit?
Starší přerostlé cukety obsahují větší množství vody a před některým kuchyňským zpracováním je vhodné přebytečnou vodu odstranit. Postup je jednoduchý, stačí nám obyčejná sůl.
Na smažení nebo grilování se starší cukety příliš nehodí, vhodnější jsou mladé. Pokud se ale rozhodneme starší cukety přece jen využít, vždy je necháme před použitím vypotit - tzn. posolíme je z obou stran a necháme je 15 až 30 minut stát.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Když je necháme na cedníku, přebytečná tekutina bude rovnou odtékat. Že proces probíhá, poznáme podle toho, že se na cuketě objevují kapičky vody. Po vypocení je osušíme ubrouskem. Pokud se chceme zbavit alespoň částečně soli, cukety rychle opláchneme vodou a osušíme.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 3 hodinami
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno před 10 hodinami
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno před 13 hodinami
Soufflé buchta
Přidáno před 14 hodinami
Kefírová rychlovka
Přidáno 3. 5. 2024 19:49
Věnečky výborné
Přidáno 3. 5. 2024 17:11
Přečtěte si Zobrazit více
Smažená cuketa v sýrovém těstíčku: Křehkým plátkům cukety dodá sýr šťavnatost a výraznější chuť, bylinky jemnou vůni
Cuketové kobližky: Díky cuketě a tvarohu jsou krásně vláčné a božsky chutnají obalené v cukru a skořici
Úžasně matjesy z cukety chutnají skoro jako ty pravé. Podle našeho receptu je připravíte snadno a za pár minut
Komentáře