7 tipů, jak grilovat ryby, aby se nepřipekly k roštu. Už žádné trápení s potrhaným masem
Rybu jste správně vybrali, skvěle ochutili, ale polovina jí zůstala na grilu. Znáte tuto situaci? Máme pro vás sedm rad, jak tomuto předejít, abyste si mohli vždy vychutnat rybu celou, bez zbytečných ztrát na jejím mase.
Většina z nás to zažila - chcete jít servírovat ugrilované ryby, ale zrovna nejdou sundat z roštu. Jako by k němu přirostly. My vám však poradíme, jak se tomuto zcela vyhnout a všechny vaše obavy se rozplynou jako pára nad hrncem.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak předejít připečení ryb k roštu
Díky několika následujícím radám už nebudete mít nikdy před servírováním důvod k zlosti z připečené ryby na roštu.
- Nejdůležitějším bodem je příprava grilu. Ten musí být vždy čistý, bez jakýchkoliv nečistot. Gril co nejvíce opalte a rošt poté řádně očistěte, nejlépe kartáčem s ocelovými štětinami. Díky tomu se nebude ryba připékat k nečistotám.
- Potřete rošt olejem, nešetřete. Dobré je použít papírovou utěrku namočenou v oleji. Potřete i rybu - olejem nebo zbylou marinádou, ve které byla naložena.
- Hlídejte teplotu grilu. Na správně rozpáleném grilu se kůže ryby rychle stáhne, tím udrží maso v celku a následně se kůže správně propeče.
- Neotáčejte rybu příliš brzy. Neopečená kůže by zůstala přilepená k roštu a rybu byste potrhali. Otáčejte ji až tehdy, jde-li ryba lehce oddělit od roštu.
- Rybu můžete podložit plátky citronu, limetky nebo pomeranče. Tím předejdete jakémukoliv připečení masa k roštu a ryba dostane svěží nádech po citrusech.
- Také ryby můžete připravit v papilotě či alobalu. Použitý materiál poté vyhodíte, gril zůstane čistý a ryba celá. Připravíte se tím ale o křupavou, propečenou kůžičku, protože v tomto případě se maso spíše dusí ve vlastní šťávě.
- Další možností je použití hliníkového tácku. Na něm můžete připravit spolu s rybou i zeleninu jako přílohu. Doporučujeme přihodit i svazek čerstvých bylinek, které celý pokrm nádherně ovoní.
Z ryb také doporučujeme neodstraňovat kůži ani ploutve, předejdete tím rozpadání masa. Zkuste třeba makrely podle níže uvedeného video-receptu. Přejeme už jen radost z každého grilování ryb a dobrou chuť.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 16 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 18 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 19 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 21 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit marinádu ke grilování? Podle našeho jednoduchého receptu ji zvládnou i začátečníci
Ryby na gril: Které jsou ty nejvhodnější ke grilování a jak poznat čerstvou rybu
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
Komentáře