Falešný vařený marcipán: Naučíme vás vyrobit levnou potahovací hmotu
Vařené potahovací hmotě se někdy říká také varná. Má výhodu, že je poměrně levná, takže pokud jí potřebujete hodně, můžete na ni vsadit. Je také méně sladká a pokud ji ochutíte mandlovou potravinářskou trestí, bude dobře chutnat. Jen není vhodná pro bezlepkovou dietu.
Základem této hmoty je mouka zpracovaná obdobně jako u odpalovaného těsta. V horké tekutině "odpálíme" mouku a po zchladnutí zapracujeme příchuť a cukr. Můžeme ji také barvit jako každý marcipán. Provedeme vás její výrobou.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak na vařený marcipán
- Uvedeme k varu 150 ml vody a 70 g tuku (nejlépe másla).
- Naráz vsypeme 150 g hladké mouky a promícháme.
- Na mírném ohni mícháme vařečkou, až se těsto přestane lepit k hrnci i vařečce.
- Stáhneme ze zdroje tepla, zakryjeme proti osychání a necháme zchladnout.
- Do zchladlé hmoty přidáme 2–3 kapky tresti a postupně zapracujeme prosátý moučkový cukr. Může ho být potřeba až 500 g.
Hotovou hmotu lze barvit různými barvami. Vydrží několik týdnů dobře zabalená v mikrotenu v chladničce.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 49 minutami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 2 hodinami
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 15 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 16 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 18 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno před 20 hodinami
Komentáře