Žloutkový krém: Chutná náplň s vůní rumu pozvedne chuť žloutkových věnečků
Žloutkové věnečky jsou základem české cukrařiny, jak už dlouhá léta říkávají naše babičky. Jejich popularita netkví pouze v lahodném odpalovaném těstě, ale také v jemném žloutkovém krému, který typicky voní po rumu.
Žloutkový krém je velmi snadný na přípravu a jak už jeho název napovídá, nepotřebujete na něj žádné speciální nebo těžko dostupné suroviny. Připravte si s námi náplň do žloutkových věnečků, kterými potěšíte každého milovníka zákusků.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak na žloutkový krém
Na žloutkový krém je potřeba 80 g žloutků, 480 g mléka, 125 g cukru krupice, 50 g kukuřičného škrobu, 40 g rumu, 50 g másla a 1 vanilkový lusk (+150 g másla k jeho dokončení).
- Všechny potřebné ingredience vložte do hrnce a za stálého míchání přiveďte k varu. Vařte po dobu 2 minut.
- Hotový hustý krém přelijte do misky a přikryjte potravinářskou fólií, abyste předešli nežádoucímu škraloupu.
- Vychladlý krém vyšlehejte dohladka (půl minuty na plný výkon), poté k němu přidejte zbylé máslo (150 g) a došlehejte naplno po dobu 1–2 minut.
- Tip: Žloutkový krém by měl mít teplotu kolem 22–24 °C. Pokud by teplota byla příliš nízká, krém se srazí a máslo v krému bude hrudkovatět. Naopak vysoká teplota zapříčiní přílišnou tekutost krému.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Krémem v cukrářském sáčku se zdobicí špičkou následně plňte připravené věnečky. Uděláte radost rodině a pustíte se do přípravy žloutkových věnečků? Podle videoreceptu se vám určitě povedou a můžete je plnit také pudinkovým krémem:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno před 19 hodinami
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Přečtěte si Zobrazit více
Jak zdobit moučníky krémem: 6 tipů, jak hezky ozdobit dort nebo zákusek
Chcete vonět jako smažené kuře? KFC představuje svůj parfém, který má nabudit chuť na jejich výrobky
Žvýkačka je tu od starověku. Dnes si ji můžete snadno koupit, anebo vyrobit doma podle našeho receptu
Komentáře