Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Barevné máslové krémy na dortech jsou vyžadovány hlavně dětmi - podporují jejich pozitivní vnímání světa a rozvíjí smysly. Představují bezstarostné dětství, veselost a hravost - proto je mají rádi i dospělí.

Základní máslový krém bývá bílé, smetanové až nažloutlé barvy. Pokud chceme jinou barvu krému, můžeme ho obarvit kakaem, potravinářskými nebo přírodními barvami, ale i ovocnými kašemi a sirupy. Poradíme vám, jak na to.

Jak obarvit máslový krém

Máme několik možností, jak toho dosáhnout:

  • Potravinářská barviva jsou neškodná a mají neutrální chuť. Jejich odstíny jsou výrazné už po jedné kapce barvy v krému.
  • Přírodní barvy mají světlé, pastelové odstíny, ale jejich použití je vhodnější pro malé děti více než umělá barviva.
  • Ovocné pyré z čerstvého i kompotovaného ovoce se hodí pro krémy, nastavované moučnou kaší, pudinkem nebo tvarohem.
  • Kakao a čokoláda obarví krém do všech odstínů béžové až hnědé. Čokoládu je nutné rozpustit a nechat zchladnout.

Barvivo přidáváme do krému hned při šlehání a to po kapkách. Potravinářské barvy mají syté odstíny, kterými můžeme krém pokazit. Málo zde znamená hodně.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Nejnovější recepty Více