Dýňové pyré je výbornou alternativou bramborové kaše. Připravit ho můžeme ze směsi brambor a dýní
Dýňové "pyré", nebo jednoduše řečeno kaše, představuje další z možností, jak chutně zužitkovat velkou úrodu dýní. Pro nejmenší děti pyré připravujeme samotné, pro dospělé ho častěji vaříme jako přílohu - obdobně jako bramborovou kaši.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak se připravuje dýňové pyré
Dýňové pyré (kaše) se hodí ke všem pokrmům, ke kterým by nám chutnala bramborová kaše. Příprava je velmi podobná, kaše bude mít navíc atraktivní barvu.
- Potřebujeme dýni a oloupané brambory. Brambor a dýně si připravíme stejné váhové množství.
- Hokaido (bez loupání) i brambory nakrájíme na kostky nebo plátky.
- Zalijeme vodou a vaříme do změknutí.
- Po uvaření částečně vodu slijeme, osolíme a rozšťoucháme.
- Můžeme přidat ohřáté mléko, ozdobit bylinkami (např. libeček, tymián).
- Místo obyčejného mléka, lze přidat i rostlinné (např. sojové).
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí karlovarské rohlíky
Přidáno před 12 hodinami
Placičky s kopřivami
Přidáno před 15 hodinami
Dalamánkové bagety
Přidáno před 17 hodinami
Domácí marshmallow
Přidáno před 20 hodinami
Trhané kuřecí maso s rajčaty a paprikovou omáčkou
Přidáno před 20 hodinami
Salát z pečených paprik na balkánský způsob
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Staročeské smažené kosmatice: Květy černého bezu se dají připravit nasladko i naslano podle snadných receptů
Jak se daří finalistům Peče celá země: Vojtěch vyprodává kurzy, Tereza frčí na sítích a Roman se naučil důležitou věc
Čím se liší hokaido od jiných dýní a na co se nejvíce hodí? Proč se tato malá dýně stala královnou naší kuchyně?
Komentáře