Jak připravit houbovou omáčku s vejcem? Inspirujte se jednoduchým receptem, jak zpracovat houbové úlovky do skvělé omáčky
Našli jste v lese pořádnou houbovou nadílku? Hledáte tip na rychlý oběd? Inspirujte se naším receptem na krémovou houbovou omáčku s vejci a knedlíkem. Zmizí rychleji, než houby po dešti.
Podzim bývá rájem pro milovníky hub. Houby nabízí nepřeberné množství možností, jak je konzumovat a zpracovat. Od smaženice, obalování, houbových gulášů až po skvělé houbové omáčky. Jednu rychlou a osvědčenou jsme si pro vás připravili. Vyzkoušejte náš recept a už nebudete chtít jinou.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit houbovou omáčku se zastřeným vejcem
- Na houbovou omáčku budeme potřebovat: 400 g hub, 150 g másla, 1 lžíce kmínu, 200 ml smetany ke šlehání, 200 ml kysané smetany, 3 lžíce hladké mouky. Na dochucení: citronová šťáva, sůl, pepř, ocet a jako přílohu vejce a knedlík.
- Postup je jednoduchý. V hrnci rozehřejeme máslo a osmažíme na něm pokrájené očištěné houby.
- Zalijeme vodou. Přidáme sůl, kmín a podusíme houby doměkka.
- Omáčku zahustíme směsí smetany a hladké mouky. Krátce povaříme a přidáme sůl, pepř a citronovou šťávu.
- Podáváme s knedlíkem a se zastřeným vejcem.
Celý recept můžete shlédnout také ve videu:
Inspirujte se našimi dalšími recepty, jak zpracovat houby zase trochu jinak a chutně. Můžete vyzkoušet osvědčenou houbovou smaženici, báječnou hřibovou polévku nebo třeba houby na slanině s kapustou a tymiánem.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit a podusit houby na nejlepší houbovou smaženici? Začátečníkům poradíme jednoduchý a osvědčený postup
Hovězí roláda nám dovolí pohrát si s náplní a vykouzlit pokaždé nové jídlo
Buchty po ránu: Nadýchané bydžovské peciválky podle receptu Josefa Maršálka. Vláčnost zaručí jeden krok při přípravě
Komentáře