Jak stříhat kamčatskou borůvku? Víme, jakou péči tento keř potřebuje
Zimolez kamčatský, známý také jako kamčatská borůvka, je nenáročná rostlina, která roste na slunném i polostinném stanovišti, nemá speciální nároky na půdu a zálivku, také péče o keř samotný není nijak náročná.
Jakmile nám rostlina zakoření, není třeba se o ni prakticky vůbec starat. Navíc je plně mrazuvzdorná. Plodí modré bobule, chuťově i barevně podobné borůvkám. Bobule mají soudečkový tvar a hodí se k přímé konzumaci, na kuchyňské zpracování i ke zmražení.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak stříhat kamčatskou borůvku
Jak jsme již zmínili, rostlina je naprosto nenáročná a tak i s jejím prostříháním nebudeme mít mnoho práce.
- V prvních 4 letech není prakticky potřeba žádný řez. Snad jen odstraníme mechanicky poškozené nebo odumřelé větvičky.
- V 5–6 roce života lze provést zmlazovací řez, při kterém odstraníme nejstarší větve, slabé výhony a podle potřeby prostříháme příliš hustou korunu.
K vyššímu výnosu potřebujeme alespoň 2 rostliny, protože až na výjimky není samosprašná. Kamčatská borůvka je odolná proti škůdcům i chorobám a tak je ideální rostlinou do našich zahrad.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 18 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 20 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 22 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 23 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno 19. 5. 2024 08:11
Přečtěte si Zobrazit více
Josef Maršálek upekl čokoládovou buchtu z batátů: Mramorovaná poleva doladí chuť hutného dezertu, říká cukrář
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
Šlehaná feta je skvělý dip k čerstvé zelenině nebo ke krekrům. Snadno se připravuje a božsky chutná
Komentáře