Jak správně vytvarovat taštičky? Podle našeho videonávodu to hravě zvládnete
Dostali jste chuť na křehké plněné taštičky, ale nevíte, jak je správně uzavřít, aby náplň během pečení zůstala uvnitř a nevytekla ven? Máme pro vás tři snadné a rychlé způsoby jak to zvládnout velmi jednoduše.
Plněné taštičky si získaly velkou oblibu, protože jejich příprava a pečení jsou velmi snadné a výsledek opravdu stojí za to. Můžeme si připravit taštičky na slaný i sladký způsob a použít mnoho druhů těst. Nejrychlejší klasika je připravené listové těsto, vyválené na plát, ale oblíbené je i tvarohové těsto, kynuté těsto nebo dokonce linecké.
Mohlo by vás zajímat
Tři jednoduché triky, jak správně naplnit taštičky
První způsob je velmi známý:
- Rozválejte plát těsta, do kterého si vykrojíte vykrajovátkem kolečka.
- Doprostřed kolečka dejte náplň a přehněte jednoduše přes sebe.
- Celý okraj na závěr přitlačte konečky prstů, aby náplň nevytekla ven.
Na druhý způsob použijeme kupovanou pomůcku, která je určena přímo na tvarování taštiček.
- Plát těsta rozválejte a vykrojte kolečka.
- Vykrojené kolečko vložte do strojku na taštičky a dejte doprostřed náplň.
- Pak už stačí jen strojek zavřít k sobě a taštička je na světě.
Na třetí způsob si vezměte na pomoc vidličku.
- Opět použijte kolečko těsta, vykrojené vykrajovátkem.
- Přidejte náplň a přehněte k sobě.
- Konce taštičky přitlačte vidličkou k sobě a máte hotovo.
Vyzkoušejte různé variace na plněné taštičky, máme pro vás několik skvělých tipů:
Do komentáře nám dejte vědět, jak se vám plnění taštiček povedlo.
Další tipy a triky
Nejnovější recepty Více
Klobásy
Přidáno před 3 hodinami
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 4 hodinami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 6 hodinami
Slané řezy s nivou a sušenými rajčaty, inspirované řeckou pitou
Přidáno před 16 hodinami
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 19 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno 28. 4. 2024 08:57
Přečtěte si Zobrazit více
Třešňové taštičky z listového těsta: Letní dobrotu s chutí pálenky podle našeho receptu upeče i začátečník
Pesto z libečku: Aromatické koření do polévek, těstovin i omáček jen z pár ingrediecí je snadné a hotové za chvíli
Bramborové šišky: Oblíbené sladké jídlo vyžaduje předem uvařené brambory, mák s cukrem mu dají božskou chuť
Komentáře