Jak připravit kuře na paprice bez smetany? Můžeme ji vynechat nebo nahradit jinou surovinou
Kuře na paprice známe jako maso ve smetanové omáčce s paprikou. Jsou ale různé důvody, proč v jídle chceme vynechat smetanu. Zapomněli jsme ji koupit, máme na ni alergii nebo chceme uvařit variantu bez smetany.
Nemáte smetanu, abyste dovařili kuře na paprice jako obvykle? Určitě ale máte doma suroviny, které můžete místo ní použít a pokud ne - kuře bez smetany je také výborné, nic tím nezkazíte. Jen jste pro změnu uvařili paprikáš nebo perkelt.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Čím se dá smetana nahradit?
Možností je více. Záleží, které suroviny zrovna máte doma. Máme pro vás několik tipů, jak můžete improvizovat:
- Zakysaná smetana nebo řecký jogurt - přidáváme do jídla až po odstavení z plotny, aby se nesrazily. Už nekyselíme, jídlo je nakyslé od jogurtu.
- Mléko s máslem - do mléka vmícháme rozpuštěné máslo, prošleháme metličkou a postupujeme, jako bychom měli smetanu - rozdíl nepoznáte.
- Mléko s moukou - jídlo zahustí, ale nemá tak výraznou chuť. Doporučujeme použít jen při vaření menšího množství jídla.
- Kokosové mléko - pokud ho máte doma, můžete ho bez obav použít, vařením ztratí kokosovou příchuť.
Mohlo by vás zajímat
A rada na závěr: Není vůbec na závadu vynechat smetanu z receptu - jídlo pak není tak těžké a má nižší energetickou hodnotu.
Další tipy a triky
Nejnovější recepty Více
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 12 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno před 17 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 17 hodinami
Slaná bábovka z toustového chleba
Přidáno před 21 hodinami
Pečené ziti
Přidáno před 21 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
7 nejlepších receptů z kuřecího masa. Znáte nejoblíbenější recepty, jejichž základem je kuře?
Banánová buchta na plech podle Josefa Maršálka: Příprava je snadná a výsledek fantastický, říká cukrář
Kynuté Maruščiny koláčky: Nadýchané a vláčné pečivo neodolatelně voní máslem. Důležité je správně pracovat s droždím
Komentáře