Vepřová panenka musí být upečená tak akorát. Naučte se to podle videonávodu
Vepřová panenka je krásný kus masa, který si zaslouží, aby byl upečený tak akorát – měkké rozpadající se maso na povrchu, růžové šťavnaté maso uprostřed. Jak toho docílit? Zkuste to podle krátkého videonávodu.
Upéct vepřovou panenku právě tak akorát se ne vždy povede, přitom je to s trochou cviku poměrně snadné. Trik spočívá v tom, že maso nejprve opečeme na pánvi a teprve poté ho dáme do trouby.
Jak upéct vepřovou panenku
Když budete postupovat přesně podle návodu, jistě se to povede.
- Nejprve panenku odblaníme (očistíme) ostrým nožem a osušíme kuchyňskou utěrkou.
- Maso osolíme a opepříme ze všech stran a poté ho potřeme olejem.
- Oba konce panenky zahneme a pomocí párátek nebo kuchyňských jehel připevníme, aby se tyto tenčí konce při pečení nespálily.
- Na pánvi rozehřejeme olej, vložíme do něj panenku a ze všech stran ji opečeme.
- Opečenou panenku přendáme do pekáče, zalijeme ji olejem, který zbyl v pánvi, a poklademe ji kousky másla.
- Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 °C asi 10 minut.
K vepřové panence se hodí omáčka, ale výborná je i samotná, jen s bramborami.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno před 7 hodinami
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno před 11 hodinami
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
Přidáno před 14 hodinami
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno 12. 5. 2024 11:58
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit panenku? Poradíme vám tipy, jak dosáhnout šťavnaté a zároveň křupavé vepřové panenky
Jak na krém z mascarpone a šlehačky: Díky správnému postupu bude krém pevný a perfektně dozdobí každý dort
Svatí Pankráci, Serváci, Bonifáci vás se bojí všichni sedláci! Pranostiky na tři zmrzlé měly svoje kouzlo
Komentáře