Jak uvařit chutný špenát z kopřiv. Příprava tradičního pokrmu z mladých listů planě rostoucí byliny
Na jaře je příroda plná planě rostoucích bylin, které bychom rádi zužitkovali v kuchyni. Jednou z nejoblíbenějších je obyčejná kopřiva, které si ceníme na přípravu čajů a sirupů. Můžeme z ní uvařit kopřivový špenát. Osvědčené recepty nám poradí s postupem.
Kopřivy kolem nás
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit chutný špenát
Nejprve nasbíráme dostatečné množství kopřiv. Když si nasadíme rukavice, půjde to rychle. Nejchutnější jsou mladé listy, tuhé stopky netrháme. Doma je dobře opláchneme a poté v hrnci spaříme vodou. Kopřivy výrazně zmenší objem a zbaví se výrazné chuti. Můžeme je dokonce krátce povařit, pak bude chuť ještě lepší. Vodu z kopřiv již do špenátu nepoužíváme. Raději ji zužitkujeme jiným způsobem - třeba na opláchnutí vlasů nebo jako hnojivo k rostlinám, samozřejmě až po vychladnutí.
Jak špenát zahustit a dochutit
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 9 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 10 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 11 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 13 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno před 23 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Přečtěte si Zobrazit více
Z planých i pěstovaných bylin můžeme doma vyrábět skvělé sirupy a medy. Poradíme, jak na to
Kopřivy mají široké využití v pokrmech lidových i moderních. Víte, jak z nich připravit omeletu či pomazánku?
Proč kopřivy žahají? Bylina s nebezpečnou pověstí je zázrakem pro zdraví
Komentáře
6. 5. 2022 22:50