Jaký tvaroh použít do krému? Vyberte si z fólie, z vaničky nebo podomácku vyrobený
Tvaroh se vyrábí vysrážením tučného mléka za pomoci enzymů. Vznikne bílá hrudkovitá hmota - tvaroh - a syrovátka. Tvaroh je přírodní, zdravá potravina, kterou využijeme jak ve sladké, tak ve slané kuchyni.
Je těžké určit, jaký tvaroh koupit pro přípravu jemného krému - nicméně po vyzkoušení různých druhů si ten svůj najdete. Obecně platí, že čím sušší, tím je krém lepší. Řidší tvaroh způsobí, že se krém roztéká, proto je vhodnější ho nechat přes noc prokapat přes plátno.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jaký tvaroh použít do krému
Jsou rozdílné druhy tvarohů - víte, které to jsou?
- Domácí tvaroh bývá krupičkovitý nebo hrudkovitý - hodí se spíše jako náplň do buchet a koláčů nebo na nastrouhání na knedlíky.
- Vaničkový tvaroh je řídký a mnohdy má konzistenci jogurtu - necháme ho přes noc prokapat a pak ho přemixujeme šlehačem.
- Tvaroh ve fólii má nejlepší hustotu, ale někdy se stane, že bývá hrudkovitý - pomůžeme si propasírováním přes jemné sítko.
Tvarohové krémy se nejčastěji připravují ušleháním tučnější smetany s tvarohem a cukrem. Krémy do pohárů se mohou dochutit jogurtem nebo kysankou, slané krémy majonézou a máslem.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 6 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 6 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 7 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 10 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno před 20 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Přečtěte si Zobrazit více
Krémy z tvarohu, jogurtu a kysané smetany: Mají svěží chuť a v kombinaci s ovocem patří neodmyslitelně k létu
Lehké dorty na jaro: Chce to tvaroh a čerstvé ovoce. Pro děti připravte jedinečný palačinkový
Jaký vliv mají kypřidla na těsta. Některá se musí nechat rozležet v chladu
Komentáře