Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křepelčí vajíčka zařazujeme mezi superpotraviny a to nejen proto, že obsahují oproti těm slepičím až dvojnásobek vitamínů a dalších tělu prospěšných látek, ale také nezpůsobují potravinové alergie. Víte, jak tento poklad správně skladovat?

Křepelčí vajíčka jsou menší než ta slepičí, mají pouhých 11–15 g a většinu z této hmotnosti tvoří žloutek. Vajíčka mají tvrdší skořápku a díky tomu jsou odolnější proti salmonele. Díky své velikosti jsou rychle uvařená, ale chutnají stejně jako ta slepičí.

Jak dlouho vydrží křepelčí vajíčka

Vajíčka všeobecně není nutné uchovávat v chladničce. Pokud je tam ale máme, prodloužíme jejich trvanlivost.

  • Křepelčí vajíčka skladujeme při teplotě maximálně 15 °C. Při této teplotě nám vydrží nejdéle 3 týdny.
  • Pokud skladujeme křepelčí vajíčka v chladničce, prodloužíme tím jejich trvanlivost až na 3 měsíce.

Křepelčí vajíčka jsou delikatesou, která navíc i krásně vypadá. I samotná skořápka si přímo říká o další využití. V nadcházejícím velikonočním období si jistě nějakou inspiraci najdete. 

Jakým způsobem používáte křepelčí vajíčka u vás doma? Můžete nám napsat do komentářů pod článek.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více