20 nejlepších příloh k masu a zelenině: Některé mohou být i hlavním jídlem
Hlavní jídlo se skládá z masa, zeleniny a libovolné přílohy. Přílohou bývají nejčastěji sacharidy, které spolu se zeleninou dodávají rovnováhu bílkovinám, obsaženým v mase. Také samotná zelenina je zdravou, chutnou přílohou.
Přílohy jsou důležitou součástí pokrmů. Bývají syrové, vařené, smažené, pečené, dušené, připravované v páře nebo grilované. Některé přílohy lze podávat zároveň jako hlavní jídlo - většinou další den, kdy se zpracují jako zbytky.
Mohlo by vás zajímat
Recepty ve výběru
- Pečené brambory Hasselback
- Houskový knedlík - rychlé těsto a snadné vaření
- Rýže na orientální způsob
- Těstoviny se sýrem
- Hop do vody - přílohové noky
- Bramborové knedlíky na páře
- Indická zelená čočka
- Domácí chleba
- Smažená zelenina
- Chlupaté cuketové knedlíky
- Česneková pohanka s řeřichou
- Jemné knedlíky z rohlíků
- Bramborová kaše (klasika)
- Kyselé houby
- Teplý fazolkový salát
- Rýžové krokety se sýrem
- Zeleninové bramboráčky
- Gnocchi podle Jitky
- Domácí hranolky
- Rýžové nudle a krůtí maso na kari
1/20
1/20
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 4 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 22 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno 19. 5. 2024 13:06
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno 19. 5. 2024 11:19
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno 19. 5. 2024 10:00
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
„Když nemáte kečup, dejte tam hořčici“ aneb Jak se proměňovala česká gastronomie během třiceti let existence TV Nova
Přílohy 100 x jinak: Jak chutná koprovka se svítkem, ryba na zelí nebo králík se slanou krupicovou kaší?
Komentáře