Proč se trhá linecké těsto. Důvodů může být více. Poradíme, jak jim předejít
Na svátečním stole nesmí linecké cukroví chybět. Křehké tvary, promazané marmeládou, čokoládou nebo naplněné krémem, patří mezi tradiční vánoční dobroty. Povrch lze ozdobit mnoha způsoby.
Linecké těsto je velmi jednoduché a zkušená hospodyňka nebude mít s jeho přípravou žádné problémy. Pro začátečníka může být příprava složitější, protože si musí pohlídat pár chyb, které mají vliv na výslednou konzistenci těsta.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jaké chyby ovlivní soudržnost těsta
Chyb je několik, ale dá se jim lehce předejít:
- Suroviny nemají stejnou teplotu - stačí je večer vyndat na linku.
- Místo másla používáme nekvalitní tuk, který obsahuje příliš vody.
- Zbytečně doléváme mléko, když se zdá těsto řídké.
- Vypracované těsto nenecháme dostatečně odležet, takže se neuvolní lepek.
- Těsto nesmíme dlouho zpracovávat, aby se nepřehřálo.
- Těsto při rozvalování příliš podsypáváme moukou.
- Zbytky těsta zpracujeme už jen jednou - pak obsahují příliš mouky.
Jak rozválet těsto pomocí fólie vám poradí naše video:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 4 hodinami
Červená řepa s balkánským sýrem a balsamicem
Přidáno před 5 hodinami
Zapečené kuřecí prso s rajčaty a sýrem
Přidáno před 5 hodinami
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 23 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Přečtěte si Zobrazit více
Proč se trhá těsto na palačinky a jak tomu předejít? Máme pro vás 7 užitečných tipů
Přemek Forejt slibuje, že uvaří v každé domácnosti: Naučím tě neskutečný vychytávky, říká slavný šéfkuchař
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
Komentáře