Svatomartinské rohlíčky bez droždí: Nekynutá dobrota se jen rozplývá na jazyku
Svátek svatého Martina se odjakživa pojí s dobrým pitím a jídlem. V jedenáct hodin se otevírají mladá svatomartinská vína, peče se husa a jako typické pečivo se připravují svatomartinské rohlíčky. Poradíme vám ty nejlepší recepty.
Svatomartinské rohlíčky se neodmyslitelně pojí se svátkem, který se každoročně slaví 11. listopadu. Sv. Martin by měl přijet na bílém koni a dovézt sníh. Proto se peče tvar rohlíčků, který připomíná podkovy koně. Typická náplň je ořechová.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Místo droždí dejte do těsta smetanu na šlehání
Svatomartinské rohlíčky se často pečou z kynutého těsta, ale pro změnu vyzkoušejte vynikající rohlíčky z nekynutého těsta, které jsou za chvíli hotové. Těsto většinou obsahuje zakysanou smetanu nebo smetanu ke šlehání. Jedná se o sváteční pečení, proto na ingrediencích nešetřete. I když se rohlíčky nejčastěji připravují s ořechovou náplní, můžete si je připravit i s náplní makovou, povidlovou nebo tvarohovou.
Jak připravit svatomartinské rohlíčky
S postupem na přípravu svátečních rohlíčků vám pomůže náš videorecept, ve kterém vám představíme tradiční recept na nekynuté rohlíčky s ořechovou náplní, a uvidíte - na jazyku se rozplynou jako první sněhová vločka.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 10 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 19 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 20 hodinami
Banana split
Přidáno před 20 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
Přečtěte si Zobrazit více
Svatomartinské rohlíčky bez droždí: Nekynutá dobrota se jen rozplývá na jazyku
Začínáte pěstovat rajčata? Základní výbava vyjde zhruba na 400 Kč, potřeba jsou správné květináče, zemina i tyčky
Buchty po ránu: Apple pie podle Josefa Maršálka. Na americký koláč se šťavnatými jablky je potřeba správná mouka
Komentáře
3. 11. 2023 13:18