20 receptů na pokrmy s tvarůžky: Výrazná chuť a vůně je jejich předností
Tvarůžky, známé i pod názvem syrečky, jsou měkké sýry z netučného tvarohu, zrající pod vrstvou mazu. Pocházejí z Hané a jejich hlavní výroba se nachází v Lošticích. Syrečky jsou známé svou výraznou chutí a pronikavým aroma.
Tvarůžky jsou pro svou ostrou vůni oblíbené především u mužů. Nejsou však určeny jen ke konzumaci zastudena k chlebu s máslem, ale dají se z nich připravit pokrmy, které si pak rády dají i ženy. Tvarůžky totiž můžeme vařit, zapékat, smažit nebo šlehat.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Recepty ve výběru
- "Tatarák" z tvarůžků a camembertu
- Tvarůžková omeleta se zeleninou a tofu
- Nakládané tvarůžky
- Smažené tvarůžky v těstíčku
- Loštická polévka s tvarůžkovými celestýnskými nudlemi
- Karbanátky s tvarůžkem
- Pivní placičky se syrečky
- Koláč ze syrečku a šunky (slaniny)
- Syrečková pomazánka
- Bramborová polévka s tvarůžky
- Kotlety na pivě, plněné slaninou, bylinkami a syrečkem
- Bramboráčky se syrečky
- Plněná vejce s tvarůžky
- Zapečené papriky plněné tvarůžky
- Brokolice s květákem, vejci a tvarůžky
- Pivní závin s tvarůžky a hlávkovým zelím
- Plněné bramborové placky se zeleninovou směsí a tvarůžkem
- Tvarůžkové dortíky
- Sváteční tvarůžkové závitky
- Tvarůžkové gnocchi s klobásou
1/20
1/20
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 5 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 5 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 12 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Přečtěte si Zobrazit více
„Když nemáte kečup, dejte tam hořčici“ aneb Jak se proměňovala česká gastronomie během třiceti let existence TV Nova
Holka u plotny radí: Valašská kaše pápěnka je vylepšenou verzí obyčejné krupičky. Dokonalou chuť zajistí jeden krok navíc
20 receptů z kuřecího masa: Inspirujte se tím nejlepším z našeho receptáře
Komentáře