Jak připravit jednoduchý zelný salát. Stačí několik surovin
Zelný salát nemusí být nic složitého, přesto si na něm můžeme pochutnat. I jednoduchá jídla si často oblíbíme a rádi se k nim vracíme. V jednoduchosti je totiž krása.
Stačí několik surovin
Na přípravu zelného salátu podle našeho videa stačí použít pouze několik surovin. Základem je hlávka zelí (obyčejného, nebo třeba pekingského) - tedy zelenina, která je snadno dostupná, levná a přitom plná vitamínů.
Rychlé zpracování
I zpracování zelí je jednoduché. K připravenému zelí přidáme jemně nastrouhanou mrkev, která svou příjemně sladkou chutí a výraznou barvou salát příjemně obohatí a zatraktivní. Na dochucení a "doladění" chutí tentokrát použijeme sůl, pepř, ocet a olej.
Necháme odležet v chladu
Suroviny dobře promícháme a necháme v chladu odležet. Chutě se propojí. Salát získá křehkost a lákavý vzhled.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Oblíbené zelné saláty
Můžeme připravovat i rafinovanější zelné saláty z více surovin. Často přidáváme jemně nakrájenou cibuli, nastrouhanou mrkev i další kořenovou zeleninu, může to být i celer nebo červená řepa. Salát pěkně barevně doplní kapie. Určitě neuděláme chybu ani se strouhaným jablkem, které salát obohatí zase o nový rozměr chuti. Jablka můžeme přidávat nejen do salátů z kysaného zelí. Inspiraci najdeme v oblíbených receptech z našeho receptáře.
Recept na Coleslaw
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Míchaný pampeliškovo-sedmikráskový med
Přidáno před 10 hodinami
Žloutkový krém s borůvkami
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí stehna s ajvarem a medvědím česnekem
Přidáno před 17 hodinami
Klobásy
Přidáno před 21 hodinami
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 22 hodinami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Mýty o hubnutí: Sacharidy jsou tabu a večer se nikdy nejí! Věříte tomu taky?
20 tipů na výtečné jednohubky: Máme pro vás inspiraci na silvestrovské pohoštění
Dokřupava smažené rýžové nudle se zeleninou: Domácí „čína“ jen z několika ingrediencí může být na stole za pár minut
Komentáře