Kouzlo flambování: S trochou ohně od slaných dobrot po sladké
Z Francie k nám dorazila spousta skvělých věcí: palačinky, krásně smradlavé sýry, skvělá vína a flambovaná jídla. Flambování vypadá, jako poněkud extravagantní způsob úpravy pokrmů, ale pokud se opravdu zadaří, mnohem víc, než efektní, je nakonec užitečné a strávníky vítané. Flambovaná jídla mají jedinečnou chuť i konzistenci - na povrchu pevnější až křehkou, uvnitř šťavnatou. Flambování není ovšem pro kuchařské začátečníky, neboť vyžaduje zručnost a cit pro výběr správného destilátu.
Flambovat se dá skoro všechno. Flambované maso je skutečnou delikatesou - například zvěřinou flambovanou na ginu neprohrdne snad žádný labužník. V koňaku oflambované kuře se slaninou je úžasně dobré. Věhlasným produktem sladké Francie je dezert créme brûlée, který zdobí křehká karamelová krusta, nebo třeba flambované palačinky. Tak do toho... Ale pozor, necákat!
Související články
Alternativy k těmto receptům
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Caesar salát wrap
Přidáno před 1 hodinou
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 15 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 16 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 16 hodinami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 17 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno 2. 5. 2024 08:28