Osvěžující brazilská limonáda: Dostane vás příchutí limetek a jednou neobvyklou ingrediencí
4. 5. 2022 Vaření
Americkou limonádu zná asi každý, už jste ale slyšeli o brazilské? Tato svěží limonáda je něco mezi limonádou a mléčným koktejlem. Kyselou chuť limetek v ní totiž zjemňuje jedna netradiční ingredience, díky níž získá nápoj krémovou konzistenci. O co jde a jak se tahle limonáda dělá?
Trochu jiná domácí limonáda
Léto se nezadržitelně blíží a s ním i grilovačky, zahradní párty a večírky na terase. Ty se kromě dobrého jídla neobejdou bez lahodného pití. A co může být lepšího než nějaký zajímavý drink? Velké oblibě se v poslední době těší hlavně různé doma namíchané limonády. Jsou plné ovoce, které často doplňují čerstvé bylinky a můžete se setkat i s různými neobvyklými příchutěmi. Pokud se nebojíte experimentovat, určitě vyzkoušejte i limonádu brazilskou, která každého překvapí netypickou ingrediencí. Nutno však podotknout, že příjemně.
Mohlo by vás zajímat
Brazilskou limonádu místo koktejlu
Kondenzované mléko si spíš dáváme do kávy, překvapivě stejně tak dobře ale funguje i v limonádě. Díky němu je brazilská limonáda jemným osvěžujícím drinkem, který trochu připomíná alkoholické koktejly, jako je třeba ananasová Piña Colada. Ostatně, pokud byste chtěli brazilskou limonádu trochu vylepšit pro dospělé, ani jí trocha bílého rumu neuškodí.
Limonáda s mlékem? Proč ne
Brazilská limonáda je známá tak pod názvem limonada suíça, případně také jako Swiss lemonade, neboť právě ze Švýcarska se dříve obvykle dováželo kondenzované mléko. Populární je nejen v Brazílii, kde je dokonce jedním z nejoblíbenějších nealkoholických drinků, ale třeba i v Portugalsku. Brazilská limonáda je přímo dokonalým drinkem na letní posezení. Krásně se v ní totiž kombinuje trpká chuť limetek a sladkého mléka, díky níž v horkých dnech báječně osvěží.
Mohlo by vás zajímat
Jak na nejlepší brazilskou limonádu?
Brazilská limonáda může mít různé verze, jednu z nich vám právě přinášíme. Budete potřebovat: 5-6 limetek oloupaných nebo odšťavněných (můžete použít i citrony), ½ šálku kondenzovaného mléka, 1 a ½ šálku cukru nebo méně či více podle chuti, 6 šálků vody nebo sodovky, 2 šálky ledu, limetkovou kůru, nakrájené limetky a čerstvou mátu na ozdobu.
Postup: Všechny ingredience vložte do mixéru a dobře je rozmixujte. Limonádu ochutnejte a v případě potřeby přidejte více vody, cukru, limetky nebo kondenzovaného mléka. Někomu víc vyhovuje kyselejší chuť, další zase mají rádi tuto limonádu sladší. Dětem klidně přidejte ví kondenzovaného mléka. Hotovou limonádu nalijte do sklenic, případně přidejte led a ozdobte ji citronem, limetkovou kůrou a mátou.
Do originální verze brazilské limonády se přidávají celé limety, ty jsou ale trochu nahořklé, pokud limonádu připravujete dětem, raději použijte jen šťávu. To platí i v případě, že chystáte limonádu na party den předem. Pokud byste použili celé limety, limonáda by do druhého dne výrazně zhořkla. Limonáda je vynikající i s kokosovým mlékem, které ji dodá trochu exotičtější příchuť.
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Čajové pečivo stříkané sáčkem se zdobičkou s námi zvládne téměř každý
Těsto má jiný postup přípravy i jiné složení než klasické linecké. Obsahuje hodně tuku, je křehké a v puse se rozplývá. Můžeme jej tvarovat sáčkem,… Číst více
S marcipánem i modelovací hmotou musíme správně zacházet, abychom je nezničili
Jedná se o několik jednoduchých pravidel, která se opravdu vyplatí dodržovat, pokud má být výsledek dokonalý. Většina z nich platí pro pravý i… Číst více
Retro okénko: Arabesky aneb vánoční chuť dětství. Oblíbené želé bonbony úspěšně konkurovaly kolekcím i salonkám
Věšíte každoročně na stromeček kromě kouliček… Číst více
Pohlreich prozradil, kdo u nich doma peče cukroví i co nemá rád v bramborovém salátu: Dělám si takový polovlašák, říká
Příprava na Vánoce, především pak na Štědrý den,… Číst více
Ochutit nebo obarvit marcipán můžete produkty koupenými nebo přírodními. Vyberte si
Umělá ochucovadla koupíme v drogeriích nebo na cukrářských webech. Máme na výběr pestrou paletu barev, a dokonce i několik příchutí. Více ceněné jsou… Číst více
Falešný vařený marcipán: Naučíme vás vyrobit levnou potahovací hmotu
Základem této hmoty je mouka zpracovaná obdobně jako u odpalovaného těsta. V horké tekutině "odpálíme" mouku a po zchladnutí zapracujeme příchuť a… Číst více
Příběh vánoční kolekce: Prodávaly se v Tuzexu a sloužily i jako úplatky. Jednopatrová stávala 48 Kčs
Pestrobarevné figurky zvířátek a dalších… Číst více
Špaldové rohlíčky, žitné perníčky nebo pohankové linecké aneb Jak se peče z jiných druhů mouky
Vánoční cukroví sice většinou pečeme z klasické… Číst více
Estonský věnec kringel: Severský vánoční moučník je krásně vláčný, omamně voní skořicí a příprava je překvapivě snadná
Skořicové rolky z kynutého těsta určitě znáte.… Číst více
Svátky slavných: Šéfkuchař Roman Paulus šokoval svou alergií na cukr a prozradil, proč dělá dva bramborové saláty
Na vánoční svátky se těší i populární šéfkuchař… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Ze starých rohlíků uděláte skvělou pizzu: Připravit můžete i sladkou klasiku nebo zobání k televizi
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Léto bez kocoviny zajistí retro Americká limonáda nebo nealko Piňa colada!
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno před 12 hodinami
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno před 15 hodinami
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno před 17 hodinami
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno 13. 5. 2024 13:41