Hrátky s těstem
20. 8. 2020 Historie a zajímavosti
Máte pocit, že se vám při pečení lepí smůla a těsto na prsty? S novou kuchařskou knihou Hrátky s těstem od autorky Ivy Trhoňové tomu tak být nemusí! Pestrá sbírka slaných a sladkých receptů z droždí vás naučí, jak vytvořit ty nejvoňavější kousky jednoduše a hravě. Postupy v knize mají navíc jednu neocenitelnou výhodu – jsou navrženy tak, abyste pečivo stihli upéct raz dva.
Iva Trhoňová sama přiznává, že obvykle peče z kynutých těst jen s minimem droždí nebo s žitným kváskem a ráda si na výsledek počká – takovými recepty ostatně naplnila své úspěšné kuchařky Ruce v mouce a Upečeno s láskou. Jak ale vyzrát na pečivo, když nemáte hodiny volného času? Právě to se dozvíte v autorčině nové kuchařce Hrátky s těstem.
Najdete v ní vyzkoušené recepty, u kterých nemusíte na vykynutí těsta čekat dlouhou dobu. Dvě stovky receptů jsou sestaveny tak, aby je zvládl úplně každý a s minimem času vytvořil co nejdokonalejší pečivo, jemuž se to ze supermarketu rozhodně nemůže rovnat.
Kuchařka Hrátky s těstem vznikala celé dva roky. A není divu, protože má ve výsledku 340 stran naplněných praktickými pečícími tipy a originálními fotografiemi. Slané i sladké recepty z droždí jsou rozřazeny do jednotlivých kapitol podle různých příležitostí. Některé se vážou třeba k ročnímu období, jiné ke konkrétní příležitosti. Schválně nakoukněte do obsahu:
Hned na úvod dostanete instruktáž ohledně surovin, ruční práce s těstem a nejvhodnějších pomůcek, které vám ulehčí práci a ušetří čas. A pokud se stále ještě nebudete cítit jistě jako mistr pekař, budou vám u jednotlivých receptů k dispozici srozumitelné fotopostupy, s nimiž se to už určitě podaří.
Ke křupavému pečivu samozřejmě také patří pomazánky a saláty. Ani na ně Iva Trhoňová nezapomněla, ty nejlahodnější najdete v samotném závěru knihy.
Hrátky s těstem seženete u svých knihkupců nebo přímo zde na webu vydavatele Albatros Media. Do 20. září si ji můžete objednat v předprodeji a při zadání kódu TESTO navíc dostanete poštovné zdarma. Prvních 500 z vás získá navíc speciální dárek ve formě bonusového receptu přímo od autorky.
Bonus máme i pro milovníky e-knih. Pokud si v předprodeji koupíte e-knihu zde, získáte 30 % kuchařky už teď. Můžete se tak ihned pustit do některého z více než 30 receptů a navíc s 30% slevou. V den vydání si pak jednoduše stáhnete celou e-knihu.
Tak pečlivě vypečené pečivo jste ještě nejedli – a teď si ho můžete snadno a rychle připravit sami!
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem: K výraznější chuti uzeného pomůže jeden trik a smažená cibulka jídlo doladí
Jak se připravují "hrk hrk" moučníky? Jsou na přípravu jednoduché a rychlé
Holka u plotny peče: Rychlý perník na plech se skořicí a povidly je neskutečně vláčný díky jedné surovině
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno před 5 hodinami
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno před 7 hodinami
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno před 9 hodinami
Ananasový svěží dezert
Přidáno před 20 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno 13. 5. 2024 13:41
Přečtěte si Zobrazit více
Hrníčkové recepty na tvarohové moučníky: Jak upéct vláčnou buchtu, která je hotová během chvilky
Jak na chleba ve vajíčku? Aby byl perfektní, potřebujeme dobře ochucená vajíčka a správně rozehřátý olej
Bábovka Albert plněná tvarohem: Štavnatý a vláčný moučník dovedou k nadpozemské dokonalosti i speciálně upravené rozinky
Komentáře
29. 8. 2020 19:08
29. 8. 2020 12:16
27. 8. 2020 08:33
26. 8. 2020 22:21
25. 8. 2020 11:21
23. 8. 2020 13:26
23. 8. 2020 09:54