Nejlepší koblihy, jaké znám
Spolehlivý recept na smažené koblihy, které plníme meruňkovým džemem, je oblíbenou klasikou. Podrobný postup zvládnou i méně zkušení. Pokud máte obavy ze smažení naplněného pečiva, usmažte koblížky prázdné a naplňte je až potom.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 12 299 kJ / 2 940 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 85,57 g |
Tuky | 80,35 g |
Vláknina | 17,40 g |
Cholesterol | 994 mg |
Sodík | 1,76 g |
Sůl | 4,39 g |
Sacharidy | 428,61 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Nejlépe se koblihy vykrojí něčím ne moc ostrým, já používám skleničku. Plechové vykrajovátko na cukroví, které má ostrou hranu, není nejvhodnější, někdy se totiž hrany málo stisknou a marmeláda při smažení vytéká.
Odkrojené okraje už dále nezpracovávám, nejsou už totiž tak křehké. Dosmažím je nakonec a říkáme tomu s dětmi "zvířátka".
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 1. 2019 20:39
28. 1. 2019 18:49
28. 1. 2019 15:59
28. 1. 2019 15:48
https://www.toprecepty.cz/df_forum.php?forum=4739
28. 1. 2019 14:30
Už jsem myslela, že to těsto ani nesvedu. To máslo s tím cukrem, se mi po přidání žloutků srazilo na krupičnou kaši. Trošku jsem to ohřála v teplé vodě i s mísou, aby se to zase odsrazilo. Pak se to vymíchalo ,do podoby rumového krému s vanilkou. Přisypala jsem mouku, vyměnila metlu a přilila mléko. No , žádná sláva, musela jsem přilévat víc , motalo se to na hák, jako zběsilé. Já se totiž včera zapomněla zeptat, jestli je 2,5 deci i s kváskem , nebo mléko na kvásek nepočítáš do těch 2,5 deci. No nějak to ten robot splichtil, teď to kyne už hodinku , jak to dopadne nevím, má to být nakynuté na dvojnásob objemu , nebo víc? Protože se to roztahuje , jako Ebola! Bojím se, že žádné koblihy nebudou, ale jdu bojovat, přeci mě neporazí nějaká kobliha!
27. 1. 2019 21:07
27. 1. 2019 20:49
A Veronika asi usnula .
27. 1. 2019 20:31
27. 1. 2019 14:10
To lze vyřešit i koupelí tých oných ve vlažné vodě, že leč obvykle se suroviny na výrobu kynutého nechávají temperovat při pokojové teplotě...
No, ještě že máte TV...
27. 1. 2019 13:37
27. 1. 2019 13:27
26. 1. 2019 21:23
21. 1. 2019 11:14
16. 1. 2019 16:39
16. 1. 2019 16:38
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Mrkvové muffiny s kokosem
Přidáno před 11 hodinami
Houbová omáčka s hovězím masem
Přidáno před 11 hodinami
Pánský štrůdl boubelák
Přidáno před 14 hodinami
Smažená rýže zero waste
Přidáno před 14 hodinami
Řízky naruby podle "Receptáře"
Přidáno před 14 hodinami
Toustové smaženky
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Hrnkový dort
Anetjjl uvařila před 7 hodinami
Kuřecí špízy
gabikka uvařila před 10 hodinami
Sekaná
.Bramburka. uvařila před 11 hodinami
Jednoduchý, rychlý chléb, kynutý v ošatce
Babka1964 uvařila před 13 hodinami
Buchta Himálaje
Luciik. uvařila před 13 hodinami
Špagety s kečupovou omáčkou
domca.t.98 uvařila před 16 hodinami
Čočkovo-kroupová polévka s houbami
Gottfried uvařila před 17 hodinami
Šunkofleky
Morrigan123 uvařila před 17 hodinami
Koprová omáčka z mléka
Uciela uvařil před 18 hodinami
Vepřové maso na mrkvi
Hanka22 uvařil před 19 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: koblihy recept nej recepty koblihy koblihy recept na koblihy recept koblihy masopustní koblihy výborné testo na koblihy recept na koblihy z kynutého těsta koblihy bez kynutí recepty na koblihy kynuté těsto na koblihy recept na výborné koblihy nejlepší domácí koblihy smažené koblihy kynute koblihy jak se delaji koblihy nejlepší koblížky kynuté výborné koblihy smažené koblihy s marmeládou nadýchané koblihy
Suroviny: máslo, cukr moučkový, žloutek, cukr vanilkový, šťáva citronová, rum, mléko, cukr, droždí, mouka hladká, sůl, mouka hladká, tuk na smažení, cukr vanilkový
Nejlepší koblihy, jaké znám
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D1B6
Fazolová polévka s haluškami- vyprošťovák
Veronika.Hrozna
Hodnocení receptu je 4,6 (6×)