Chleba z Vysočiny
Suroviny
Porce: 1 pecen
Nutriční hodnoty
Energie | 4 891 kJ / 1 169 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,45 g |
Tuky | 20,99 g |
Vláknina | 28,28 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,41 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 202,44 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Dobré je dát do chleba také nasekané vlašské ořechy.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 5. 2010 08:06
Chleba jsem v žádné nádobě nepekla. Měla jsem ho volně na plechu. Myslela jsem si, že když se to peče v nádobě, tak ta kůrka na bocích není to pravé. Nebo se mýlím? Chtěla bych mít chleba, jak z obchodu a nějak to není ono
11. 5. 2010 07:07
Mi když těsto nakynulo,tak jsem udělala šišku,dala na plech s pečícím papírem,nechala ještě nakynout asi 15minut,přikryté útěrkou.CHleba jsem pekla v troubě,na pečícím papíru na 180°C na plechu a vedle chleba na plechu jsem měla postavený hrnek s vodou.a před pečením ho propíchám několikrát špejlí.
10. 5. 2010 22:02
BÍLKOVÁ, máš ho krásnej a podívej na můj rozkrojený, taky není bůchví jak vysokej, ale záleží na tom v čem ho pečeš. Já buď v Římském hrnci, nebo mám takový skleněný oválný pekáček a jednou jsem pekla v srnčím hřbetu, ale to mi zas připomínalo tu škatuli jako z pečky
10. 5. 2010 21:53
Bibinko je to
10. 5. 2010 21:51
Vynikající. Jen jsem ho měla nižší. Jak to děláte, že máte takový krásný baculatý pecen. Poradí někdo...Dovolila jsem si přidat fotto
7. 5. 2010 12:04
6. 5. 2010 23:16
Bibinko,chleba mám upečený,ještě nebyl docela vychladlý,už mi ho rozkrájeli,jen jsem zapomněla na potírání dát olej,zadělávala jsem to ručně(na DP mi praskl řemen),tak to nebude tak propracované,jinak chuť výborná+9
6. 5. 2010 16:12
Drobku, tím se jenom potvrzuje, že český člověk ať je kdekoliv si umí všechno vymyslet a nahradit
6. 5. 2010 16:06
Nejen že se mi cihla z pekárny nelíbí na pohled, ale ono to nemá tu správnou kůrku, má to dole díry po vrtulkách. Tak jsem milou pekárnu vyhodil, zadělávám v normálním robotu. Ošatku jsem tady v Americku marně sháněl, všichni, i pekárny tu pečou cihly. A tak jsem to vyřešil litinovou pánví. Jde o to, aby se chleba "nerozutekl". To umí ta ošatka kterou nemám, ale i ta pánev to podrží do krásného bochníku. Průměr 20 cm, vyložená pečícím papírem, jaký to vynález.
6. 5. 2010 09:56
Drobku, pravdu díš, chlebík je pečený v troubě a jak píše Jikotka, mám ten samý problém, ta "cihla" z pekárny se mi nelíbí a připomíná mi to tousty a chleba, musí být chleba, buď pecen, nebo veka. Takže v pečce zadělávám na program těsto! Někdy to peču v Římském hrnci, někdy v pekáči z tvrzeného skla-jako tento
6. 5. 2010 09:06
Bibinko krásný chlebíček+8
5. 5. 2010 22:56
Chlebík vypadá moc hezky,ale není z pečky že ne Drobku pořídila jsem si na chleba ošatku a v pekárně pouze zadělávám,nepřišla jsem na chuť tomu tvaru z pekárny
5. 5. 2010 22:23
5. 5. 2010 22:15
Bibinko,. chlebíček vypadá přenáramně. Jen mi prozraď kde sehnat pekárnu co nepeče cihly? Asi to půjde do trouby, protože už podle ingrediencí je to dobrota.
5. 5. 2010 21:42
Povedený chlebík
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Citrusový džem
Přidáno před 56 minutami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 2 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Právě bylo uvařeno:
Domácí bramborové gnocchi
Renaj uvařila před 5 minutami
Kadlikův "koziňon" z květů bezu
Alicia8 uvařil před 28 minutami
Bramborový guláš II.
Stokynka uvařil před 43 minutami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
LucieMatouskova uvařila před 1 hodinou
Koláče po babičce
pechulike uvařila před 3 hodinami
Italská čočková polévka
kraloja uvařila před 4 hodinami
Kuře opékané nad ohněm
Infarkt uvařila před 6 hodinami
Francouzské palačinky
Petaja uvařila před 6 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Judis uvařila před 13 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Franibald uvařila před 16 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Co přidat do chleba, aby pěkně voněl. Poradíme, jaké koření se nejlépe hodí
Plesné tašky z lednicko-valtického areálu: Bramborové placky jsou křupavé, krásně voní sádlem a úplně nejlepší jsou se škvarky
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem: K výraznější chuti uzeného pomůže jeden trik a smažená cibulka jídlo doladí
Další recepty
Tématické fráze: potírání chleba potirani chleba pri peceni pekáč na chleba chléb vysočina domácí pečení chleba chleba v pekáči pečení chleba v troubě pravý domácí chleb pekac na peceni chleba český chléb recept potírání chleba před pečením jak postavit pec na chleba domácí chléb v troubě potírání chleba recept chleba vysočina pekáče na chleba potírání chleba vodou chleba z vysočiny cesky chleba recept domácí chléb pečený v troubě
Suroviny: voda, ocet, sůl, cukr, kmín celý, kmín drcený, droždí, mouka žitná chlebová, mouka hladká, voda, olej, ocet,
Chleba z Vysočiny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K8gz
16 názorů