Tzatziky II.
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 1 810 kJ / 433 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 25,30 g |
Tuky | 26,16 g |
Vláknina | 1,47 g |
Cholesterol | 50 mg |
Sodík | 235 mg |
Sůl | 0,33 g |
Sacharidy | 23,84 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Podáváme dobře vychlazené k masu, zelenině, já to třeba mám ráda třeba jen tak, s rohlíkem.
Receptů na tzatziky je tu víc, ale žádný podobný tomuto, který jsem "obšlehla" ze zadní strany originál koření na tzatziky :-))
Jogurt jsme koupili v kilovém kyblíčku v Tescu za necelých 60 Kč.
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 8. 2023 14:26
A kdo by si nebyl v přípravě úplně jistý, máme na TR i článek s prima tipy
19. 8. 2023 14:22
Dnes grilujeme, takže tzatziky to jistí
30. 4. 2011 21:29
Dnes som robila k pečenej zelenine, ale, samozrejme, s medvedím cesnakom...prihodila som foto, nevadí?
29. 7. 2010 21:45
Tzatziky máme rádi
29. 7. 2010 16:36
Dělám stejně a je to fakt dobrůtka!! Bodíček pro tebe!!
29. 7. 2010 16:12
Taky dělám s tím kořením a moooc nám chutná!!!
29. 7. 2010 16:01
Jak jsem psala jinde - receptů na tzatziky je tu víc (i s koprem), každý si je může udělat podle svého (oni je stejně asi Řekové dělají v jiných oblastech pokaždé trochu jinak - manžel s chutí spořádal spoustu gyrosu i s tzatziky, od různých kuchařů, a o kopr nezavadil. Vím to, protože kopr nesnáší, jeho vůni by mi hlásil....nedejbože, kdyby do něj kousnul! )
A bez koření by to zase nebylo to pravé tzatziky pro násKdo chce, může si vyzkoušet BEZ i S kořením.....
A bez koření by to zase nebylo to pravé tzatziky pro násKdo chce, může si vyzkoušet BEZ i S kořením.....
29. 7. 2010 15:16
holky,zkuste vynechat koření na tzatziki a místo něho přidat nasekaný čerstvý kopr a okurek pořádně vymačkat.takhle se to dělá v Athénách a je to mnohem lepší,než s tím kořením,to akorát zkazí chuť.a toho oleje bych se taky nebála,ale musí být opravdu kvalitní extra virgin,nemá to pak chybu
29. 7. 2010 13:39
Okurka se vlastně nemusí nechat vypotit, pokud jsou tzatziky podávány relativně brzo.
Ale naposledy jsem ho dělala z celého kila jogurtu a předpokládala, že ho budeme jíst nejen na rodinné grilovačce, ale i zbytek dojídat po pár dnech....okurka by během té doby šťávu pustila do tzatziky a ty by zřídly. Mám vyzkoušeno
Ale naposledy jsem ho dělala z celého kila jogurtu a předpokládala, že ho budeme jíst nejen na rodinné grilovačce, ale i zbytek dojídat po pár dnech....okurka by během té doby šťávu pustila do tzatziky a ty by zřídly. Mám vyzkoušeno
29. 7. 2010 12:32
cathleenbáječně chutný recept, také jsem nenechávala tzv. okurku vypotit, ale asi to bude lepší Ukládám a 3.tí bodík posílám.
29. 7. 2010 09:59
Ja už neviem, kde som toto obšlehla, robím tak isto, ale som tak lenivá, že uhorku nedávam vypotiť, normálne nastrúham a všetko zamiešam...
Často to robím iba tak bez mäsa - k obyčajným zemiakom - nové pečené v šupke...
Zdravím! +
Často to robím iba tak bez mäsa - k obyčajným zemiakom - nové pečené v šupke...
Zdravím! +
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 8 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 8 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 14 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Právě bylo uvařeno:
Šlehačková bublanina
Beruna uvařila před 2 hodinami
Meruňková marmeláda
LucietaTom uvařila před 3 hodinami
Kosmatice v banánovém těstíčku
Kava 2 uvařila před 3 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Alena Cerna uvařila před 3 hodinami
Topinky s pikantní kuřecí směsí
KatkaCechova uvařila před 3 hodinami
Vepřová plec na hořčici
barypb uvařil před 4 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
IvanKoz uvařila před 5 hodinami
Frankfurtská polévka s fazolemi
kristeena uvařila před 5 hodinami
Kopřivový sirup
Hranolka12 uvařila před 6 hodinami
Cikánské řízky
Brabcak uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pět rychlých večeří na všední dny: Pikantní těstoviny s fetou, smažené tousty plněné sýrem nebo rychlé kuře s omáčkou
Zdeněk Pohlreich v průběhu let: Od kuchařského učně až po televizní hvězdu a špičkového šéfkuchaře
Ze starých rohlíků uděláte skvělou pizzu: Připravit můžete i sladkou klasiku nebo zobání k televizi
Další recepty
Tématické fráze: tzaziky recept originál tzatziky tatziky koření tzatziky koření na tzatziky co jsou tzatziky pravé tzatziky tzatziky koření original tzatziky jak se dela tatziky "tzaziky recept originál" jak udělat tzatziky tzaziky recept co jsou tzatziky,? tzatziky originál jak se děla tzatziki recept na tzatziky s kořením tzatziky pečené brambory s tzatziky koření do tzatziky jak udělat tzaziky
Suroviny: jogurt, česnek, olej olivový, koření na tzatziky, okurka salátová, pepř bílý
Tzatziky II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Xrzv
Jak udělat skvělé tzatziky? Doplňte svůj pokrm svěžím dipem z okurek, kopru a česneku